E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemWSJ, hisse alıp satan yargıçları yazdı---

WSJ, hisse alıp satan yargıçları yazdı

WSJ, hisse alıp satan yargıçları yazdı
15 Ekim 2021 - 22:22 borsagundem.com

Amerika Birleşik Devletleri'nde yanın yapan Wall Street Journal gazetesi; ülkede birçok federal yargıcın, davalarını gördüğü şirketlerden hisse alıp sattığını yazdı

Wall Street Journal gazetesinin araştırması, 131 federal yargıcın 2010 ve 2018 yılları arasında davalarını gördüğü şirketlerden hisse alıp sattığını ortaya koydu.

Wall Street Journal gazetesinin söz konusu araştırma haberinde, birçok federal yargıcın kurumsal davalara bakarken hisse alım satımı yaptığı kaydedildi.

Haberde, 2010 ve 2018 yılları arasında kurumsal davalara bakan 131 federal yargıcın veya ailelerinin söz konusu şirketlerin hissesine sahip olduğunun tespit edildiği aktarıldı.

"Tek bir hisseye sahip olmaları durumunda davadan çekilmelerini gerekir"

Yargıçlar veya ailelerinin davalar devam ederken hisse senedi alım satımı yaptığı belirtilen haberde, yargıçların neredeyse yarısının bir dava devam ederken birden fazla kez işlem gerçekleştirdiği kaydedildi.

Haberde, tarafsızlık için federal hukuk ve etik kurallarının yargıçların, bir davada davacı veya davalı olan bir şirkette kendileri, eşleri veya reşit olmayan çocuklarının tek bir hisseye sahip olmaları durumunda davadan çekilmelerini gerektirdiği aktarıldı.

"Bazı yargıçlar durumdan haberdar olmadıklarını söyledi"

Gazete ile iletişime geçen bazı yargıçların kendileri adına hesaplarını yöneten komisyoncu veya danışmanların davalar sırasında şirketlerin hisselerini alıp sattıkları ve durumdan haberdar olmadıklarını söylediği kaydedildi.

Haberde, ABD Mahkemeleri İdari Ofisinin ise yargıçları mali durumları hakkında bilgi sahibi olmaları gerektiği konusunda uyardığı belirtildi.

Bitcoin, rekor tazeleyebilir

 

ABD Hazine Bakanlığı'ndan kripto para piyasasına kritik uyarı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bir yorum17 Ekim 2021 11:24

    Güncel olmayan rakamlara göre 5 milyon evsiz mevcut (sokakta yatıp kalkan.)  Ambulans çağırma ücreti  400-1000 dolar.  Diş protzez en pahalı işlerden.  max ile biten kanalda 2. el eşya alım satımı anlatan rehinci  dükkanını bir seyredin nasıl bir rezalet ülke olduğunu anlarsınız.  

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU 17 Ekim 2021 10:38

    Daha önce neden açıklamadılar da şimdi açıklıyorlar .Demek ki yargıçlar üzerinde baskı kurarak siyasete alet ettirmek istiyorlar.sonra yargıç diye hisse senedi almayacak diye bir şey yoktur.önemli olan yargıçın ve tüm insanların asli işi ve yapması gerekenleri dini görüşü hayat felsefesi değil yaptığı işi layıkı ile yapıp yapmadıklarıdır.

  • Volkan15 Ekim 2021 22:53

    Güzel bir uygulama. ABD sistemi dürüstlüğe ve beyanın doğru olduğu esasına dayanıyor. Teknoloji geliştikçe çürük elmaları anında buluyorlar ve çok ağır ceczalandırıyorlar. Geçen de FED başkanı belediye tahvillerini alığp sayıyor diye haber vardı, onu da yakalamışlar.

  • Aslı17 Ekim 2021 07:59

    Dürüstlük mü? Ağır ceza mı? Hiç bir şey bilmiyorsun. ABD'de Juristokrasi var. Söz konusu yargıçların birine bile birşey yapılamaz.  ABD'de bir Federal yargıç ülkeyi toptan soysa, kılına dokunulamaz. Yasa masa vız gelir. Yazdıgın yorum, ülkemin güzel Insanlarının ABD hakkında beyninin nasıl yıkandığına örnek teşkil ediyor.  :'( 

  • Vesair16 Ekim 2021 01:42

    Ne uygulaması ahmak?  Bir nevi rüşvet almış gibiler!  Haberimiz yok diyorlar.  Ceza alan yok, dava yok.  Sen okuduğunu anlama yeteneğin var mı?  Herifler boğazına kadar pislik içinde; Çıkmış Amerikan yalakalığı yapıyor.