E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemWP'ye konuşan Türk yetkili: Çok kolay oldu, istediklerimizin tamamını elde ettik---

WP'ye konuşan Türk yetkili: Çok kolay oldu, istediklerimizin tamamını elde ettik

WP'ye konuşan Türk yetkili: Çok kolay oldu, istediklerimizin tamamını elde ettik
18 Ekim 2019 - 17:00 borsagundem.com

Washington Post gazetesine konuşan bir Türk yetkili, Erdoğan'ın Pence'i kabulü için "Gerçekleştirdiğimiz en kolay görüşmelerden biriydi. İstediklerimizin tamamını elde ettik" dedi

ABD Başkanı Donald Trump'ın açıklamaları eşliğinde Yardımcısı Mike Pence'in AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la yaptığı görüşmede varılan anlaşma, Amerikan medyası tarafından mercek altına alındı.

Türkiye'nin Suriye'nin kuzeydoğusunda yürüttüğü Barış Pınarı Harekatı'na 120 saat ara verirken Demokratik Suriye Güçleri'nin (DSG) 32 kilometre derinliğinde oluşturulacak 'güvenli bölgenin' gerisine çekilmesini öngören anlaşmayı haberleştiren The Washington Post gazetesi, şu başlığı kullandı:

"Suriye ateşkes anlaşması, ABD'nin Türkiye'ya yaptırım tehdidini kaldırırken, Türkiye'nin tampon bölgeyi elinde tutmasına izin veriyor" 

Türk Dışişleri Bakanlığı'nın bir danışmanı, adının açıklanmaması şartıyla gazeteye konuştu.

Dışişleri yetkilisi, Türk tarafının, görüşmelerin bu denli kolay geçmesi karşısında sürpriz yaşadığını aktardı.

ABD'nin geçici ateşkes talebiyle 'durumunu kurtarmayı amaçladığı' değerlendirmesini yapan Türk danışman, "Bu gerçekleştirdiğimiz en kolay görüşmelerden biri oldu" diyerek ekledi:

"İstediklerimizin tamamını elde ettik."

Anlaşmaya göre DSG'nin çekilmesi tamamlandıktan sonra Türkiye harekatı tamamen durduracak, karşılığında Washington, Trump'ın imzasıyla yürürlüğe giren yaptırımları geri çekecek.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (12)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • gerçek.19 Ekim 2019 00:36

    burda eleştiri yapanlar chpnin başındaki kişinin hiç bir özelliği yok ama tıpış tıpış gidip oy verirsiniz hiç aklınız yokmu. bellemişsiniz bir kör ideoloji hiç bir gerçeğe bakmassınız. akp ne yaparsa yapsın beğenmezssiniz birde adamım diye ortada gezersiniz chp anayasa hazırlıyor doğuyu özerkllik bahanesiyle pkkya vermeye çalışıyor haberiniz yok. tayyip erdoğan düşmanlığı sizi en sonunda pkklı yaptı bu utanç size yeter. atatürkü sevmeyen nefret eden pkklı kürtlere tablosunu vererek ne mal olduğunuz ortaya çıktı. atatürk hainlik eden dersime bomba yağdırdı siz gittiniz küfür etsin diye tablosunu verdiniz ne bir insan secersiniz ne bir hayvan tam bir akıl hastası olmuşsunuz. biir kere düşünün be bir kere aklınızı başkasına vermeyin uyanın artık.

  • Vatandaş 19 Ekim 2019 07:51

    Doğru söylüyorsun. Chp seçmenleri sırf Erdoğan düşmanlığından dolayı resmen pkk yanlısı oldular haberleri yok. Ak Parti ne yapsa, Erdoğan ne yapsa, hangi kararı alsa bunlar sadece Erdoğan'dan dolayı beğenmezler. Chp nin ne başındakinin nede diğer mv. hiçbir özelliği yok. Sezgin tanrıkulu denen adamın söylemlerine bile itirazları yok. Birde Ak Parti seçmenlerine hakaret ederler. Kendilerinin ne olduğunu görmeleri için aynaya baksınlar. Biz ne yapıyoruz diye. Batı ve abd Erdoğan'ın hamleleriyle panikledi, ne yapacaklarını şaşırdı. Erdoğan'ın çok güçlü bir lider olduğunu anladı ama bizdekiler hala anlamadı. Bu chp seçmenlerine diyorum ki bırakın bu Erdoğan düşmanlığını. Devletinizin yanında olun. Batıya karşı birlik olalım.

  • mustafa18 Ekim 2019 20:27

    siz kendinizi avutun millet anlayacağını anladı

  • Ne demek kolay oldu18 Ekim 2019 20:04

    Bu fetöcü ağzı böyle açıklama olmaz!!!Abd ek talepte bulunsun diye uğraşıyorlar

  • Kayra18 Ekim 2019 20:03

    Güvenli bölgenin sınırı netleşmedi daha.

  • Tam komedi18 Ekim 2019 19:44

    Pence Devlet başkanı mı ki erdoğanın yanında oturuyor ??? Trump dan gelen mektubu bir hafta saklayan iktidar acaba daha neleri saklıyor ? belli değil !!! Saatlerce süren toplantı da sadece bizim istediklerimiz verilecekse zaten o toplantı olmazdı !!!!

  • Misafir 18 Ekim 2019 20:03

    Tam komedi denen kardeş. Gerçekten tam komedisin.

  • Vatandaş 18 Ekim 2019 18:32

    Bizler önceden savaşta kazanır masada kaybederdik. Şimdi masada da kazanıyoruz. Artık güçlü bir lider, güçlü bir ekip var. Önceki gibi koalisyon dönemi olsaydı vay ülkemin haline. Başkanlık sistemi bunun için çok önemli. Ayrıca ülkemizdeki ve sınırlarımızdaki terör olaylarının ülkemize çok büyük bir maliyeti olmuştur. Türkiye yakın zamanda emperyal devletlere bunun faturasını çıkartacak. Çok yüklü miktarda bize tazminat ödeyecekler. Herşey kayıt altına alınıyor. Zamanı geldiğine hesapta sorulacak. Merak etmeyin. 100 yılda Ayasofya bir ibadete açılsın. Kaybettiklerimizi tekrar geri alacağız. Tüm bunlar güçlü ekip ile olur. Onun için sağdan hep sağdan.

  • Fhr18 Ekim 2019 18:02

    Ders olsun diye ab deki birkac ulkeden silah ithalatini tamamen kesmemiz lazim

  • Başarı Nedir 18 Ekim 2019 17:51

    Başarıdan kasıt ambargodan kurtulmaksa başarı. Şimdi ABD bu YPG den vaz mı geçti. Kurtustan projesinden vaz mı geçti. Eğer öyleyse bu bir başarı. Bu 32 km zaten suriye ye girilmesede elde edilebilirdi.

  • Çok sakıncalı18 Ekim 2019 17:40

    Eğer bu kadar kolay oldu ise karamanın koyunu sonra çıkar oyunu adamlar sizin pyd ve ypg lileri imha planınızı durdurdu bunlar elde olsunki başka baharlarda kullanırız.

  • Kaçan Grup18 Ekim 2019 17:40

    Ypg hala toprak sahibi, sadece 30 kilometre kısaldı. İstediğimizin tamam bu muydu?