E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemWP: Türkiye ve İran karşı karşıya geliyor---

WP: Türkiye ve İran karşı karşıya geliyor

WP: Türkiye ve İran karşı karşıya geliyor
21 Şubat 2018 - 15:52 borsagundem.com

Washington Post gazetesinde yayınlanan bir makalede, Türkiye ve İran'a yönelik flaş bir iddia ortaya atıldı

ABD merkezli Washington Post gazetesi "Suriye'deki yeni çatışmada Türkiye ve İran karşı karşıya geliyor" başlığıyla bir makale yayımladı.

Gazetede Ishaan Tharoor'ın imzasıyla yayınlanan makalede, Suriye hükümetine bağlı milis güçlerin Afrin'e girdiği iddialarıyla ilgili olarak, "Suriye savaşı daha da karmaşıklaşıyor" ifadesi kullanıldı.

Afrin'deki çatışmaların 'büyük yangınlara' yol açabileceği belirtilen yazıda, "Gelen savaşçıların genelde Esad'ın askeri gücünü destekleyen İran yanlısı savaşçılar olduğu belirtiliyor" denildi. 

Makalede şu ifadeler yer aldı:

"Eğer durum gerçekten buysa, Türkiye ve desteklediği muhalif güçlerin, İran'a bağlı olan Esad yanlısı milislere karşı savaşmaya hazırlandığını, ki bu milislerin de ABD ile birlikte hareket eden, Esad hükümetine ve Suriye'deki İran varlığına karşı çıkan Suriyeli Kürtlere yardıma geldiğini söyleyebiliriz. Bu da yıkıcı yedi yıllık savaşın şaşırtıcı ittifaklarını, savaşan tarafların iç içe geçmiş çıkarlarını ortaya koyuyor."

İran tarafında Türkiye'nin Afrin operasyonunun iyi karşılanmadığını yazan Tharoor, ABD'nin Suriye'de Esad rejiminin varlığını benimseme yoluna gidebileceğini, ancak bunun da kendi insanlarını katleden bir hükümeti kabul etme anlamına geldiğini belirtti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)