E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinWillie Nelson'ın örgülerine 37 bin $---

Willie Nelson'ın örgülerine 37 bin $

Willie Nelson'ın örgülerine 37 bin $
09 Ekim 2014 - 03:33 borsagundem.com

Başında bandanası ve kendiyle özdeşleşen örgülü saçlarıyla ABD’li country-folk sanatçısı Willie Nelson’un ünlü ‘örgüleri’ satıldı

2002 yılında ölen ABD Country müzik (halk müziği) sanatçısı Waylon Jennings'in eşyaları Arizona'da açık artırmayla satıldı. Sanatçının eşyaları arasında bulunan sanatçı arkadaşı Willie Nelson'ın saç örgüleri 37 bin dolara alıcı buldu. Sanatçının ikiye ayırdığı ve ördüğü saçlar 1980 yılında henüz beyazlaşmamışken ve kızılken kesildi.

Phoenix Arizona Müzik Aletleri Müzesi’nin müzayede evi tarafından gerçekleştirilen açık artırmada büyük ilgi çeken kızıl örgüler, Nelson’un 1970’li yıllarda beraber önemli işler yaptığı arkadaşı Waylon Jennings’in eşyaları arasında yer alıyordu.



ŞEHİR EFSANESİ

Ayrıca ABD’li şarkıcı, besteci ve Rock and roll’un öncüsü Buddy Holly’nin Ariel Cyclone motosikleti 450 bin dolara alıcı buldu. Yine Jennings’in eşyaları arasında yer alan motosiklet, 1958 yılında Holly tarafından kullanılmıştı.

Profesyonel müzik yaşamına Holly’nin yanında bas gitar çalarak başlayan Jennings, 3 Şubat 1959 tarihinde ölümden dönmüş ve bu olay hafızalara kazınmıştı. Buddy Holly ve grup elemanlarından Ritchie Valens, J.P. Richardson’ı taşıyan uçak düşmüş ve kurtulan olmamıştı. Bu olay öncesi yaşanan ağır bir soğuk algınlığı nedeniyle son dakikada Jennings’in uçaktaki yerini Richardson’a verdiği söylenmişti. Şehir efsaneleri ve Hollywood edebiyatına göre Jennings ve Richardson uçaktaki son yer için yazı-tura atmış ve Jennings kaybetmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)