E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaWilliams: Fed'in faiz artırması için neden yok---

Williams: Fed'in faiz artırması için neden yok

Williams: Fed'in faiz artırması için neden yok
20 Şubat 2019 - 08:41 borsagundem.com

New York Fed Başkanı Williams: Büyüme veya enflasyon görünümü değişmedikçe faiz artırımına ihtiyaç yok

New York Fed Başkanı John Williams, ABD'de faiz oranlarının şu an bulunduğu seviyeden memnun olduğunu ve büyüme veya enflasyon görünümünde beklenmedik şekilde yukarı yönlü bir değişiklik olmadıkça faizlerin yeniden artırılması ihtiyacı görmediğini söyledi.

Fed faiz oranlarının "nötr" seviyenin alt bandına ulaştığını belirten Williams, büyüme ve işsizliğin yatay bir seyre geçtiğini, enflasyonun da umulandan biraz daha zayıf olduğunu ifade etti. Fed'in yeniden faiz artırımına gitmesi için bu faktörlerin bir veya birkaçında yukarı yönlü sürprizler yaşanması gerektiğini belirten Williams, "Bu büyüklükte bir değişiklik olacağını düşünmüyorum, ancak büyüme veya
enflasyon için farklı bir görünüm ortaya konur ise faiz artırımına dönülebilir" diye konuştu.

BİLANÇO DARALTMA NE ZAMAN BİTECEK

Williams açıklamasında ayrıca, Fed'in bilançzo daraltma operasyonunun bankanın hali hazırnda 600 milyar doların altında olan rezervlerinin 1 trilyon dolar veya biraz daha üzerine çıktığında sona erebileceğini de vurguladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)