E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaWilliams: Faiz artışı politikası ileriye yönelik bir taahhüt değil---

Williams: Faiz artışı politikası ileriye yönelik bir taahhüt değil

Williams: Faiz artışı politikası ileriye yönelik bir taahhüt değil
22 Aralık 2018 - 07:36 borsagundem.com

Fed'in kademeli faiz artırımını destekleyen önemli isimlerden New York Fed Başkanı Williams bu kez farklı konuştu: Kademeli faiz artırımı politikası ileriye dönük bir taahhüt değil. Şartlara göre yeniden gözden geçiririz

New York Fed Başkanı John Williams, Fed'in bakış açısını verilere ve ekonomik görünüme göre ayarlayacağını belirterek, " Kademeli faiz artış politkası ileriye yönelik bir taahhüt ya da bir söz değil, ekonomik görünümde bir değişiklik gördüğümüzde görüşümüzü yeniden değerlendirmeye hazırız" açıklamasını yaptı.

Williams, CNBC'ye verdiği ropörtajda, "Piyasaları, ekonomiye yönelik riskler açısından çok dikkatli dinliyoruz. Verilere daha bağlı bir tarza geçiyoruz. Verilere bağlı olmak piyasaları dinlemek anlamına geliyor" dedi.

Bu yıl büyümenin yüzde 3 seviyesinde gerçekleştiğini ve işsizliğin azaldığını belirten Williams, " İşsizlik yaklaşık elli yılın en düşük seviyesinde, 2019'da güçlü bir ekonomi ve yaklaşık yüzde 2 oranında enflasyon bekliyorum" şeklinde konuştu.

John Williams, ABD Başkanı Donal Trump'ın Fed'le ilgili eleştirilerine yanıt vermeyi reddetti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)