E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemWikileaks kurucusu Assange Londra'da gözaltına alındı---

Wikileaks kurucusu Assange Londra'da gözaltına alındı

Wikileaks kurucusu Assange Londra'da gözaltına alındı
11 Nisan 2019 - 12:42 borsagundem.com

2012 yılından bu yana Ekvador'un Londra Büyükelçiliği'nde yaşayan Wikileaks kurucusu Julian Assange, bugün elçilikten çıkarılarak Londra polisine teslim edildi.

2012 yılından bu yana Ekvador'un Londra Büyükelçiliği'nde yaşayan Wikileaks kurucusu Julian Assange, bugün elçilikten çıkarılaraka Londra polisine teslim edildi.

Britanya İçişleri Bakanı yaptığı açıklama ile Assange'nin gözaltında olduğunu doğruladı ve yargı karşısına çıkarılacağını ifade etti.

Aralık ayından beri Ekvador vatandaşı olan Assange, Londra Büyükelçiliği'nden çıkarılması girişimleri nedeniyle Ekvador Dışişleri Bakanlığı'na karşı anayasal haklarının ihlal edildiği gerekçesiyle dava başvurusunda bulunmuştu.

İddia doğru çıktı

Geçen hafta açıklama  yayımlayan Wikileaks, 47 yaşındaki Julian Assange'ın sığındığı Ekvador'un Londra Büyükelçiliğinden günler hatta saatler içinde çıkarılacağını iddia etmişti. Wikileaks'in Twitter hesabından yapılan açıklamada, üst düzey bir Ekvador yetkilisinin, "Assange'ın günler hatta saatler içinde elçilik binasından çıkarılacağını ve gözaltına alınması için İngiltere ile anlaşmaya varıldığını" söylediği ileri sürülmüştü.

Yeni sızıntı sonunu getirdi

Wikileaks'in blog sitesindeki açıklamada ise bu kararın, Ekvador Devlet Başkanı Lenin Moreno'nun, kardeşi tarafından oluşturulan bir off shore hesabını kullandığına dair iddiaların üstünü kapatma girişimi olduğu savunulmuştu.

Açıklamada, Assange'nin avukatı Carlos Poveda'nın "INA Belgeleri olarak adlandırılan Moreno hakkındaki iddialara ilişkin sızıntılarla müvekkilinin bir ilgisinin bulunmadığını, zira artık Wikileaks'in editörü olmadığını" dile getirdiği de belirtilmişti.

Ekvador Devlet Başkanı Moreno, daha önce yaptığı açıklamada, Wikileaks'i, özel görüşmelerini ve telefon konuşmalarını gizlice dinlemek, yıllar önce Avrupa'da çekilen kendisinin ve ailesinin fotoğraflarını sosyal medyaya sızdırmakla suçlamıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Faruk11 Nisan 2019 12:55

    wikileaks sitesinde bildiğiniz kişilerin emaillerini arattırabilirsiniz. Çok sayıda kişi Sratfor kuruluşu bültenlerine üye. Kredi kartı bilgileri ve adresleri de var. Bana borçlu bir kişiyi arattım, orada ismini buldum. 15 Temmuz'dan sonra sırra kadem bastı adam kayıp.