E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaWells Fargo’nun patlama beklediği hisse grubu---

Wells Fargo’nun patlama beklediği hisse grubu

Wells Fargo’nun patlama beklediği hisse grubu
25 Mart 2021 - 11:17 borsagundem.com

Wall Street’in en büyük bankalarından Wells Fargo tüketici harcamaları sektöründe güçlü bir yükseliş bekliyor. Bankanın menkul kıymetler hisse senetleri başkanı teknoloji sektöründeki düşüşünse süreceğini öngörüyor


BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Wells Fargo Menkul Kıymetler stratejisinin büyük bir bölümünü tüketici harcamalarının geri dönüşü üzerine inşa ediyor. Dev ABD bankasının menkul kıymetler biriminin hisse senetleri stratejileri başkanlığını üstlenen Chris Harvey otellerden, restoranlara ve kumarhanelere kadar bu yılın kazananlarının büyük çoğunluğunun ev dışında harcama yapanları içereceğini öngörüyor.

Harvey CNBC’ye verdiği röportajında “Ciddi anlamda tüketici harcamalarına yatırım yapmak istiyoruz. Tüketicinin uzun zamandır bir durgunluktan bu kadar güçlü çıktığını görmemiştik” ifadelerine yer verdi.

V şeklinde ekonomik toparlanmaya inanan yatırım uzmanları arasında bulunan baş stratejist tüketici harcamalarına yatırımları arttırmanın zamanının geldiğini belirtiyor. Harvey Kovid-19 aşılanma sürecinin hızlanmasının ardından tüketici hizmetlerine odaklanan hisse gruplarının geçen ayki nötr seviyeden aşırı ağırlıklı bir seviyeye yükseldiğinin altını çiziyor.

Harvey konuyla ilgili yorumlarında, “Tüketiciler kendileri ve aileleri için para harcamak istiyorlar. Özellikle de parasal ve mali destekler düşünüldüğünde bunun oldukça iyi bir karışım oluşturduğunu düşünüyoruz” ifadelerine yer verdi.

Harvey tüketici harcamalarına odaklanırken, erken dönem ekonomik toparlanmaya yatkın hisselere olan hevesi de azaltıyor. Wells Fargo baş stratejistine göre makine araç gereçlerinde, yarı iletkenlerde, madenlerde ve düşük sermayeli şirketlerde yaşanan boğa piyasası son günlerini yaşıyor.

Borsa uzmanı, “Geçtiğimiz yıl diplerdeki değerinin altındaki ve düşük sermayeli hisselerde pozitif risk aldık. Tüm bu hisse grupları olağanüstü derecede iyi performans gösterdi ve bizim tahmin ettiğimiz seviyelerin dahi üzerine çıktılar” açıklamasında bulundu.

Harvey şimdiyse daha az odaklanılan ve piyasanın geneline göre iyi performans gösterememiş hisse gruplarına odaklanmayı hedefliyor. Baş stratejist, “Tüketiciler hizmetler sektörüne oldukça fazla para harcayacak. Bu alandaki isimlerin çoğu, bugüne kadar ve son 12 ay içinde döngüsel ticaretin geri kalanının ulaştığı ölçüde iyi performans göstermedi” ifadelerine yer verdi.

Borsa uzmanı büyümeye odaklı hisse senetlerinden yön değiştiren paranın ABD Hazinesi tahvil getirileri sebebiyle baskı altında olduğunu belirtiyor. Zira tahvil yatırımları paranın değerlenmesi için daha az riskli bir yolu gösteriyor. Harvey, “Büyüme ve momentum tipi hisse senetlerine yönelik yatırımları azaltmaya devam etmeyi istemelisiniz. Bu tip alanlar önümüzdeki birkaç haftada ya da birkaç ayda stresin büyük bir kısmının oluşacağı yerlerdir” öngörüsünde bulundu.(borsagundem.com: ABD borsalarında tüketicinin dönüşüyle birlikte artan enflasyon beklentileri teknoloji hisselerinin uzun vadeli kazanç beklentilerine baskı uyguluyor. Amerikalı borsa yatırımcıları bu nedenle teknoloji hisselerinden ekonomik toparlanmaya sürecine daha uygun ve değerinin altında olan hisselere yöneliyor. Ayrıca geçtiğimiz hafta 14 ayın zirvesine ulaşan 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirilerindeki yükseliş de büyümeye odaklı bu hisselerdeki diğer bir baskı unsuru.)

Baş stratejistin S&P 500 için yıl sonu hedefi 3.850 puan seviyesinde. Söz konusu rakam endeksin Çarşamba günkü kapanışından yıl sonuna kadar %1 oranında düşeceği anlamına geliyor. Harvey, “12 ay öncesinde gözlerinizi kapayıp şimdi açmış olsaydınız harika bir performans görebilirdiniz. Biz bunun gelecek 12 ay için de gerçekleşeceğini düşünmüyoruz” dedi.

Faiz artışı ekonomideki gelişmelere bağlı

 

Altın üzerinde tahvil baskısı sınırlı

 

Fonlardaki dev dönüşüm piyasaları sarsacak

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)