E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaYatırımcılar korkutucu bir döneme hazırlıklı olmalı---

Yatırımcılar korkutucu bir döneme hazırlıklı olmalı

Yatırımcılar korkutucu bir döneme hazırlıklı olmalı
29 Ekim 2020 - 09:57 borsagundem.com

Wells Fargo piyasalarda Çarşamba günü görülen düşüşlerin bir başlangıç olabileceği konusunda uyarıda bulundu

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Wells Fargo Menkul Kıymetler’den Michael Schumacher yatırımcıları dikkatli olma konusunda uyardı. Şirketin makro strateji başkanına göre, Çarşamba günü piyasalarda görülen düşüşler yalnızca bir başlangıç olabilir.

Schumacher, “ABD seçimlerini, kötüleşen korona virüsü ve önümüzdeki haftalarda gelecek diğer tüm haberleri düşündüğünüzde, bu oldukça korkutucu bir dönem olabilir” dedi.

Çarşamba günü S&P 500 ve Dow Jones, 11 Haziran tarihinden bu yana en kötü gününü geçirdi. Bunun nedeni ABD’de korona virüs vakalarının artışından duyulan endişeydi. Artan vakaların yeni karantina önlemlerine ve kapatmalara neden olabileceğine dair spekülasyonlar var.

Piyasalardaki son satış dalgasına artan korona virüs vakalarının yarattığı endişe neden olmuş olsa da, Schumacher ABD başkanlık seçimlerinin yarattığı belirsizliğin de piyasalarda daha büyük düşüşlere neden olma ihtimali olduğu konusunda uyarıda bulundu.

Schumacher, “Wells Fargo’da bir süredir dikkat ettiğimiz şeylerden biri, seçim sonuçlarının açıklanmasının ertelenme ihtimali. Bu durumda yatırımcılar kesinlikle riskten kaçınacaktır. Dolayısıyla önümüzdeki iki hafta içinde endişe duyulacak çok fazla konu var” dedi. Açıklamasının devamında, “şimdilerde, virüsün galip geldiğini görüyoruz ancak bunun üstesinden gelmek de mümkün. Açık konuşmak gerekirse her şey birbiriyle bağlantılı” ifadelerini kullandı.

Borsalar üzerindeki etkisinin yanında, kötüye giden pandemi ve seçim belirsizliği aynı zamanda ABD Hazine tahvilleri üzerinde de baskı yaratıyor. Cnbc’nin haberine göre son beş seansta, 10 yıllık Hazine tahvili %5’in üzerinde düşüş yaşadı ve Çarşamba günü %0,774’le kapattı. Ancak Schumacher’e göre, tahvillerdeki düşüş geçici.

Schumacher siyasilerin eninde sonunda bir korona virüs ekonomik teşvik paketini onaylayacağını tahmin ediyor. Şubat ayına kadar ertelense bile, Scumacher’e göre ekonomik teşvik paketi getirileri yükseltecek.

Schumacher, “bu durumda, ne anlama gelecek? Daha fazla bütçe açığına neden olacak harcama, daha fazla Hazine tedariği ve muhtemelen daha fazla risk” dedi. Açıklamasının devamında, “tüm bunlar daha yüksek getirilere işaret ediyor” ifadesini kullandı.

Schumacher’in 10 yıllık tahviller için yıl sonu tahmini %0,90 ila %1 arasında. Gelecek yıl ise %1,25 ila %1,50 arasında değişmesini bekliyor.

New York borsası günü sert düşüşle tamamladı

 

Biden zaferi büyük teknoloji şirketlerine darbe vurabilir

 

Borsalardaki teknoloji balonu patladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Tnc31 Ekim 2020 00:03

    Sdünyada iyasetin ekonomiyi bu denli etkilediği başka bir ülke. Yok

  • Tknk 30 Ekim 2020 17:34

    ABD seçimlerinden sonra piyasa rahatlar orta ve uzun vade için sorun yok güçlü olan şirketler kendini gösteriyor iyi seçmek lazım. YTD

  • Recep aytug30 Ekim 2020 16:39

    Boyle haberlere kulak asmayin algi yaratmaya calisiyolar yabancilar mal toplama cabasi kaptirmayon elinizdekini

  • Nurettin arslan30 Ekim 2020 13:12

    Bir çok ülkede aynı zamanda coronada artış var..bu oyunu kim oynuyorsa büyük tehlike arzediyor.insanlik namına büyük suç işliyor..bu oyundan bütün devlet başkanlarının haberi var ve kukla göreviyle işlerini yapıyorlar.kimseye inanmayın kendinizi ve ailenizi en iyi şekilde koruyun.bu sefer çok şiddetli olacağına inanıyorum.ALLAH yar ve yardımcımız olsun..

  • peki29 Ekim 2020 22:11

    turump kazanır, kervan yürür, 

  • Salim29 Ekim 2020 12:43

    Piyasarda uretim yavaslarsa çok kotu olur. Hem ekonomi zayıflar hemde vatandaşa yardim yapılması gerekir. Ayrica devletin geliri düşer. Büyüme biter, enflasyon ve zam artar, faiz iyice artar, doviz yukselir de yükselir. O yuzden ekonomi çarkları soğumadan donmesine devam etmelidir. Vatandaşın evi var, kredisi var, gecim için para kazanması gerek. Yapilan yardım yetmez vatandaşa. Önlem alinarak çalışmaya devam etmek en mantıklısı dir

  • fatih29 Ekim 2020 13:03

    bu dediklerini biz biliyoruz da devleti yönetenler neden bilmez ? çünkü adamların işi yönetmek değil 7 sülalesiyle yemek....

  • Fatih D29 Ekim 2020 11:48

    Belirli olan tek şey sağlık ve gıdanın temel ihtiyaç olduğu anlayana ytd

  • 🖐🏼29 Ekim 2020 11:22

    Bizim için sorun yok biz zaten alışığız ele almaya her daim siz düşünün.

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU29 Ekim 2020 11:17

    Dünya da büyük yahudi sülaleleri her 7 senede bir kriz çıkartılar ve ekonomilerde reset yaparlar idi fakat 2015 yılında bunu yapmadılar abaca 2022 de mi olacak bir tahmin.fakat işin diğer bir yüzüde eskiden bir kaç gelişmiş ülke var her şeyi bunlar üretir satar idi  şimidi yavaş yavaş diğer ülkelerde kendi ihtiyacaklarını karşılar duruma gelince iş çıkmaza bindi.