E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaWells Fargo: Borsaya yeni yatırımlar riskli---

Wells Fargo: Borsaya yeni yatırımlar riskli

Wells Fargo: Borsaya yeni yatırımlar riskli
28 Eylül 2020 - 11:19 borsagundem.com

Wells Fargo’dan Chris Harvey, borsaya yeni para yatırımlarının çok riskli olduğu konusunda uyarıda bulundu

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Wells Fargo’nun Yatırım Stratejisti Chris Harvey, şimdilerde hisselere yeni yatırım yapmayacak.

Chris Harvey, piyasaların bir başka düzeltmeye karşı açık durumda olduğunu ve volatilitede %50’lik bir yükseliş görülebileceğini düşünüyor.

Bu kararı için iki sorunlu alan tespit eden Harvey, bunlardan ilkinin tartışmalı sonuçlanma ihtimali yüksek olan ABD başkanlık seçimleri olduğunu söylüyor. Diğer alansa, ABD’de korona virüs vakalarında görülen artışın hisseleri etkileyecek olması.

Harvey’e göre “korona virüs konusunda piyasalar, önce vur sonra sor tavrı izliyor.” Başkanlık seçimleriyle ilgili riskleri dışarda tutarak, Harvey son yayınlanan bir araştırma raporunda, en yeni korona virüs gelişmelerinin, mevcut seviyelerden %2 ila %4’lük bir düşüşe neden olacağını tahmin ediyor.

Uzman yatırımcı aynı zamanda seçim sonuçlarıyla ilgili belirsizlik ortadan kalkana kadar yeni yatırım yapmaya istekli olmadığını da söyledi. Yatırımcı ABD Başkanı Donald Trump ve rakibi Joe Biden arasında Salı günü gerçekleşecek olan münazaranın sonuçlarla ilgili bir ipucu vermesini umuyor.

Harvey Cnbc’ye yaptığı açıklamada “eğer münazara rekabeti kızıştırırsa, endişelenmemiz gereken şeylerden bir tanesi de sonuçların tartışmalı olması” dedi. “Tartışmalı bir seçim sonucu durumunda, hisse piyasalarında aşağı yönlü %10’luk bir hareket görebiliriz.”

Kısa vadede ayı piyasasından yana olan Harvey, bu durumun 2021 yılına dair iyimser tahminlerini etkilemesine izin vermiyor. Uzman yatırımcı, seçimi kim kazanırsa kazansın, uzun vadede boğa piyasası diyor. “Uzun vadede iyimseriz çünkü, korona virüs için bir çözüm olacağını düşünüyoruz” dedi. “İlk yarıdaki getiriler oldukça kolay oldu ve ekonominin yavaşça yükseliş göstereceğine inanıyoruz” ifadesini kullandı.

Harvey, özellikle S&P 500’deki, endüstri sektörü hisselerinin pandemi ortadan kalktıktan sonra kazananlar arasında olacağını söyledi.

“Şaşırtıcı bir şekilde, Kovid beta hisselerini portföye eklemek istiyoruz. Kovid beta hisseleri, korona virüs daha kontrol edilebilir hale geldikçe performansı yükselen hisseler” dedi. Harvey, “görmemiz gereken tek şey kademeli bir gelişme ve durum uzun süredir çözümsüz olduğu için, yukarı yönlü hareketlerde fazla miktarda artış gözleyebiliriz” dedi.

Ancak şimdilik, Harvey, S&P 500’ün 3,388 seviyesindeki yıl sonu tahmininde ısrarcı. Bu tahmin, endeksin 2 Eylül tarihinde ulaştığı tüm zamanların en yüksek seviyesinden %6 aşağıda.

Ekim ayı borsalarda fırsat vadediyor

 

Borsa üzerindeki baskı hafifledi mi

 

New York borsası günü yükselişle tamamladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Oksenis Karert28 Eylül 2020 23:39

    Ben zaten abd deki tüm hisse senetlerinden çıktım.Türkiye de hem tatilimi yapıyorum zaman zamanda hisse senetli alıp iki üç gün için de % 10 vurup çıkıyorum.Türkiye tam bana göre imiş daha önce borsanızı keşif etmediğim için kendimi mutsuz hissetim fakat hemen toparladım ve sistemi öğrendim.süpekülatif hisse senetleriniz çok her gün 20-30 hisse senedi tavan tavan yapıyor.bunlar güzel şeyler.

  • ZEYREK ZEMHERİ28 Eylül 2020 19:29

    her şey olabilir.