E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaWells Fargo: Borsalar ralliye hazır değil---

Wells Fargo: Borsalar ralliye hazır değil

Wells Fargo: Borsalar ralliye hazır değil
10 Şubat 2023 - 16:27 borsagundem.com

ABD borsalarındaki rallinin devam edeceğini düşünenlerin sayısı giderek azalıyor.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Yılbaşından bu yana devam eden yükseliş trendinin fazla ileri gittiğini düşünen stratejistler, borsaların henüz uzun süreli bir ralli için hazır olmadığı görüşünde.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, Wells Fargo analistleri, gelecek öngörülerinde ABD borsalarında bir ralli ihtimaline pek şans vermiyor. Yılbaşından bu yana devam eden rallinin zaten fazlasıyla ileri gittiğini düşünen stratejistler, yatırımcıların olası bir ralli için nefeslerini tutmalarına gerek olmadığını belirtiyor.

Piyasa ve Fed arasındaki kopukluk

MarketWatch’tan Joy Wiltermuth’un haberine göre, Wells Fargo Enstitüsü, borsanın bir çıkış rallisi için henüz ‘tümüyle net’ olmadığı konusunda uyarıyor. Wells Fargo Yatırım Enstitüsü'ndeki stratejistlere göre yatırımcılar, bir yıldan uzun süredir olduğu gibi S&P 500 Endeksi’nin 3.700 ila 4.300 puan aralığında salınmaya devam etmesine hazırlıklı olmalı.

Teknoloji hisseleri, 2023'ü başlatmak için büyük bir sıçrama yaşıyor olabilir; Nasdaq bu haftaki gerilemeye rağmen yıllık yaklaşık yüzde 12,6 oranında değer kazanmış da olabilir; ancak küresel hisse senedi stratejisti Chris Haverland liderliğindeki Wells Frgo Enstitüsü ekibine göre bu, yatırımcıların borsada sürekli bir ralli için nefeslerini tutmaları gerektiği anlamına gelmiyor.

Wells Fargo ekibi, S&P 500'ün yaklaşık bir yıl boyunca aşağı yukarı aynı aralıkta kalması alışılmadık bir durum olsa da, borsanın yukarı yönlü sürekli bir itme için henüz ‘her şey açık sinyali' vermediğini söylüyor. Bunun yerine ekip, piyasanın faiz oranlarının nereye gittiğine ilişkin görüşü ile Fed’in faiz oranlarının nasıl seyredeceğine ilişkin çizdiği ana hat arasındaki ‘kopukluğa’ işaret ediyor.

Kısa ve ılımlı bir resesyonun ardından toparlanma

Ekip, Perşembe günü yatırımcılarıyla paylaştığı notta, “Fed, faiz oranlarında zirvenin yakın olduğunu bildirdi. Ancak bir yıldır hisse senedi piyasaları sürekli olarak bu mesajı faiz indirimlerinin yakında geleceği şeklinde algılamakta ısrar etti” diyor. Ekip, “Enflasyonun zirve seviyesini görmüş olması, yatırımcılar arasında bu görüşü sadece teşvik ediyor. Ancak daha yavaş bir faiz oranı artışı, hatta bir duraklama bile, faiz oranı indirimleriyle aynı anlama gelmiyor” diyerek yatırımcıları uyarıyor.

Ayrıca ekip, yayınladığı notta, keskin oran artışları ve ücret artışının ‘bir bütün olarak S&P 500 Endeksi için 'kazançları aşındırdığını’ yazıyor. Analistler ayrıca kazanç beklentilerinin fazla iyimser olduğunu da düşünüyor ve 2023 yılında ‘kısa ve ılımlı’ bir resesyon ve ardından yıl sonuna kadar bir ekonomik toparlanma bekliyor. Wells Fargo, “O noktaya kadar, S&P 500 Endeksi için yıl sonu fiyat hedefimiz 4.300 – 4.500 puan aralığında seyrediyor” diyor.

S&P 500 Endeksi, hisse senetlerinin daha önceki kazançlarını geri vermesinin ardından Perşembe günü yüzde 0,9 oranında düşüşle 4.081,50 puanda kapandı. FactSet'e göre Dow Jones günü yüzde 0,7 oranında kayıpla kapatırken, Nasdaq da yüzde 1 oranında değer kaybetti.

Borsalardaki rallinin pili neden bitti?

 

ABD piyasalarında çürük tahvil rallisi

 

Michael Burry: Borsalardaki ralli destansı bir çöküş hazırlığı

 

Goldman Sachs: Ralli sona ermek üzere

 

David Rosenberg: Wall Street ralli için 2024’ü beklemeli

 

El-Erian: Enflasyon keskin şekilde yükselişe geçebilir

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)