E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemWashington'dan Kiev Büyükelçiliği'ne: Ukrayna'yı terk edin---

Washington'dan Kiev Büyükelçiliği'ne: Ukrayna'yı terk edin

Washington'dan Kiev Büyükelçiliği'ne: Ukrayna'yı terk edin
24 Ocak 2022 - 03:24 borsagundem.com

ABD, Kiev büyükelçiliğindeki personelin ailelerine Ukrayna'dan ayrılma talimatı verdi


ABD Dışişleri Bakanlığı, olsa bir Rusya müdahalesine karşı, Kiev büyükelçiliğindeki personelinin ailelerine Ukrayna'dan ayrılması talimatı verdi.

ABD Dışişleri Bakanlığı, Rusya ile Ukrayna arasında artan gerilim üzerine Ukrayna'ya yönelik seyahat uyarısı yayınladı.

Uyarıda, "23 Ocak 2022'de Dışişleri Bakanlığı, devam eden Rus askeri harekatı tehdidi nedeniyle ABD'nin Kiev Büyükelçiliğinde doğrudan işe alınan çalışanların gönüllü olarak Ukrayna'dan ayrılmasına izin verdi ve diplomatik aile üyelerinin ayrılmaları talimatını verdi. Ukrayna'daki ABD vatandaşları, ticari veya diğer özel ulaşım seçeneklerini kullanarak ayrılmayı değerlendirmelidir." ifadesine yer verildi.

Rusya'nın Ukrayna'ya karşı askeri harekat planladığına dair haberler olduğuna işaret edilen açıklamada, "Özellikle Ukrayna sınırları boyunca, Rusya tarafından işgal edilen Kırım'da ve Rusya'nın kontrolündeki doğu Ukrayna'da güvenlik koşulları öngörülemez ve her an bozulabilir." değerlendirmesinde bulunuldu.

Açıklamada, olası bir askeri harekatta ABD'nin Ukrayna'daki diplomatik faaliyetlerinin de etkileneceği aktarılarak, Ukrayna'daki ABD vatandaşlarından da iletişim için online bir form doldurmaları talebinde bulunuldu.

ABD, diplomatların aile üyelerini Ukrayna'dan tahliye edebilir

 

ABD yaptırımlar için bekleme taraftarı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • baba vanga24 Ocak 2022 12:43

    no panık ,,havlayan köpek ısırmaz, zıra abd ve onun taşeronu ab ıle rusya nın durup durmaz kendını  konjunktürel daha kötü bır duruma  sürükleyecek  lüksü yoktur. hele hele günümüzde küresel herbırının ekonomık ,toplumsal  ve sıyasal muhtelıf olgularla yeterınce başları dertlı……. :o) 

  • baran24 Ocak 2022 10:44

    Amerika tahkimatını sınırlı yapmalı!  Daha doğrusu Ukrayna sınırlı şekilde buna müsaade etmelidir.  Dengeyi iyi kurmazsa Polonya dan farkı kalmaz! 

  • ALİ HAYDAR YEZİDSEVMEZ24 Ocak 2022 10:36

    Sanki şubat ayında operesyon yapacak gibi rusya.abd ajanları bunu öğrenmiş olabilirler.

  • Mucise Reis ; ) 24 Ocak 2022 10:04

    Ağır sanayi + tahıl ambarı = Hitler sscb işgalinde özellikle şuan ukrayna tarafını işhal istemiştir. Burası konaklama için ideal demiştir. İşgal edilen yerlerde sanayiyi askeri silah üretimi, tahıl depolarını orada iyi yetişiyor, moskova işgali için kullanmak istemiştir. Özetle Türkiye acilen durumu yaından incelemeli. olası savaş ve sonrası için orada yetişmiş kalifi, bilgili, yılların birikimi yeni araştırmaları yeni işleri olan personeli bir şekilte gerilimli ortma olduğunda ülkesine alarak tank +uçak alanında geitrebilir. oradaki bilgi birikimi ssbc den gelme ve kaliteli modern bilgi proje patentler den oluşuyo. hitler yenildiğinde abd yetişmiş personeli ülkesine almış ve ay yolculuğunda hiter roketleri jet motorları projeleri ile gelişimini sürdürmüştür. Devlet büyükleri istihbarat birimleri özel teklifler yapabilir bence. buda seçenek.savaş olmasın ama olursa diye..

  • Dropolev24 Ocak 2022 08:33

    Abd savaş çıkarmaya çalışıyor…

  • x24 Ocak 2022 10:46

    Sen nerenden anladın kıçı kırık Olayı  Amerika girdiği yerler ne hale geliyor  kör müsün mal mısın yoksa hödük müsün?  

  • Olayı24 Ocak 2022 08:56

    Nerenden anlamısın?

  • ROKET ADAM24 Ocak 2022 04:40

    mesaj alınmıştır, abd ne zaman elçiliğini bosalttıysa 48 saat içinde ortalık karışmıştır.