E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemWashington DC'de de sokağa çıkma yasağı ilan edildi---

Washington DC'de de sokağa çıkma yasağı ilan edildi

Washington DC'de de sokağa çıkma yasağı ilan edildi
01 Haziran 2020 - 03:54 borsagundem.com

Siyahi Floyd'un polis şiddeti sonucu hayatını kaybetmesinin ardından başlayan protestolar ABD geneline yayıldı. Protestocuların Beyaz Saray etrafında yeniden toplanmaya başlamaları üzerine başkentte sokağa çıkma yasağı ilan edildi


ABD'de Minneapolis kentinde siyahi George Floyd'un polis şiddeti sonucu hayatını kaybetmesinin ardından düzenlenen protestolarda yaşanan şiddet olayları nedeniyle başkent Washington DC'de sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Ülke genelindeki Floyd gösterileri devam ederken, Beyaz Saray etrafında toplanan yüzlerce göstericinin dün şiddet eylemlerinde bulunması ve bugün de yine Beyaz Saray civarında toplanmaya başlamasının ardından Belediye Başkanı Muriel Bowser'den yeni bir adım geldi.

Bowser yaptığı yazılı açıklamada, yerel saatle pazar 23.00'ten, pazartesi 06.00'ya kadar kent genelinde sokağa çıkma yasağı ilan ettiğini duyurdu.

Ayrıca Bowser, gösterilerde güvenliğin sağlanması için Washington Metropol Polis Departmanına destek için Ulusal Muhafızları da görevlendirdiğini bildirdi.

Floyd'un "Nefes alamıyorum" feryadı, polis şiddetini gündeme taşıdı

46 yaşındaki George Floyd, salı günü dolandırıcılık şüphesiyle Minneapolis’te polisler tarafından gözaltına alınırken, bir polisin uzun süre ensesine diziyle basması nedeniyle dakikalarca "Nefes alamıyorum" diye yalvarmıştı.

Floyd'un, olay yerine gelen acil sağlık ekipleri tarafından kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği belirtilirken, yoldan geçen vatandaşların cep telefonlarıyla kaydettiği görüntüler sosyal medyada büyük tepki toplamıştı.

Görüntüler, ülkede siyahilere yönelik polis şiddeti tartışmalarını tekrar alevlendirmiş ve Minneapolis başta olmak üzere birçok şehirde protestolara yol açmıştı.

Eyalette acil durum ilan eden Vali Tim Walz, bölgede polise yardımcı olmaları ve durumu kontrol altına almaları için Ulusal Muhafızları görevlendirdiğini açıklamıştı.

ABD'de polis şiddeti: Gazetecilere ateş açıldı

 

ABD'de kıyamet kopuyor!

 

25 şehirde sokağa çıkma yasağı ilan edildi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • muck01 Haziran 2020 10:34

    honkong için destek mesajları verenler ingilizer abd liler, aynı destek mesajlarını kendi ülkelerinde görünce iç işlerme karışma diyorlar :D herke sişine geldiği gibi adıma tıyor. devletler karşılarındaki küşünün güçsüz olmasını arzu ediyor. suriye milyonlar telef olmuşken, 1 ilke vatandaşı için abd liler neler yapıyor... asıl neden, konfora ve refahlı yaşama alışan abdliler, bu haklarını kaybetti. 1 dunaya savaşı nasıl çıktı sırplı milosoviç yüzüne... yahu osmanlının ne işi var sırplıla, yada polonyalının, asıl neden ekonomık sorunlar. ekonomık menfaat ve yağlamalar için başka topraklara geçme istediğ. günümüzde global ekonomık model, savaşların çıkmasını azaltıyor. çünku öze sektor ve yabancı sermaye otomatıkman ulkene geliyor. istediğini satın alıyor... halk ayaklanana kadar...

  • Kısasa Kısas01 Haziran 2020 08:25

    Bu eli cebinde kameralara poz veren alçağa verilecek en iyi ceza kısasa kısas hükmü gereği olen kişinin bir yakını tarafından arkadan elleri arkadan kelepçelenip bogazina basa basa aynı şekilde idam etmek ki bundan sonra psikopat irkci polisler kendine ceki düzen versin, oradaki siyahilerin öfkesi dinsin

  • Alp01 Haziran 2020 08:11

    Etme bulma dunyasin.iyi olurrr.

  • Mehmet01 Haziran 2020 07:20

    Sanki Texas abi yaa.. Nası bi kanunsuzluk. .