E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemWashington DC, antitröst ihlalleri iddiasıyla Amazon'a dava açtı---

Washington DC, antitröst ihlalleri iddiasıyla Amazon'a dava açtı

Washington DC, antitröst ihlalleri iddiasıyla Amazon'a dava açtı
26 Mayıs 2021 - 12:23 borsagundem.com

Columbia Bölgesi Salı günü Amazon'a karşı bir antitröst davası açtı

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

(CNN Business) Columbia Bölgesi Salı günü Amazon'a karşı bir antitröst davası açtı ve teknoloji devinin e-ticaretteki pazar hakimiyetini rekabete zarar vermek ve tüm internette perakende fiyatlarını yapay olarak yüksek tutmak için kötüye kullandığını iddia etti.

DC Başsavcısı Karl Racine'in Amazon'a ( AMZN ) açtığı dava , Amazon'un sözleşmelerinin satıcıların ürünlerini diğer web sitelerinde daha düşük bir fiyata sunmasını yasakladığını iddia ederek e-ticaret şirketinin üçüncü taraf satıcılarla olan ilişkilerine odaklanıyor .

Racine, bir konferans görüşmesinde gazetecilere verdiği demeçte, sözleşme şartları, Amazon'un satıcılarından talep ettiği platform ücretlerinin Amazon alışveriş yapanlara aktarılan platform ücretlerinin, alışveriş yapanların Walmart's gibi sitelerde gördükleri fiyatlara dahil edilmesi gerektiği anlamına geldiğini söyledi. Racine, bazı durumlarda Amazon satıcılarından Amazon'daki toplam ürün fiyatının % 40'ı kadar ücret talep edildiğini söyledi.

Racine, "Bu kısıtlamalar, Amazon'un Bölge yasalarını ihlal ederek tekel gücü oluşturmasına ve sürdürmesine izin veriyor," dedi.

Salı günkü dava, Facebook ve Google’a karşı çeşitli eyaletler tarafından ayrı ayrı antitröst davalarının ardından, geçen yıl başsavcıların büyük teknoloji şirketlerine karşı yaptığı şikayetler dizisinin sonuncusudur. Ancak, Amazon'un peşinden giden bir başsavcının ilk antitröst davası gibi görünüyor. Dava, Amazon'un rekabete aykırı davranışlarda bulunmasını ve gerekirse kurumsal ayrılık da dahil olmak üzere diğer gerekli önlemleri almasını yasaklayan bir mahkeme emri çağrısında bulunuyor.

DC Yüksek Mahkemesine açılan Bölgenin davası, Amazon'un satıcı listelerini kaldırabileceğini, Amazon'un sitesinde daha az göze çarpan yerleştirme sağlayabileceğini veya "fiyatlandırma uygulamalarına yanıt olarak satıcıları tamamen yasaklayabileceğini belirten Adil Fiyatlandırma Politikası’’ olarak bilinen bir Amazon belgesine atıfta bulunuyor "bir ürün veya hizmet için Amazon'da veya dışında sunulan son fiyatlardan önemli ölçüde daha yüksek bir fiyat belirlemek" gibi müşteri güvenine zarar verir.

Şikayete göre, bu dil Amazon'un "Amazon dışı çevrimiçi perakende satış platformlarında daha iyi bir fiyat veya daha iyi koşullarda ürün sattığı için bir satıcıyı cezalandırmasına" izin veriyor.

Bir Amazon sözcüsü yaptığı açıklamada, Racine'in "tam tersi olduğunu" söyledi.

Açıklamada, "Satıcılar mağazamızda sundukları ürünler için kendi fiyatlarını belirlediler" denildi. "Amazon, en geniş ürün yelpazesinde düşük fiyatlar sunduğumuzdan gurur duyuyor ve her mağazada olduğu gibi, müşterilere rekabetçi fiyatlara sahip olmayan teklifleri öne çıkarmama hakkımızı saklı tutuyoruz."

Amazon, Racine'in önerdiği çözümün "Amazon'u müşterilere daha yüksek fiyatlar sunmaya zorlayacağını" söyledi.

Bölgenin davası, Amazon'un DC'nin antitröst yasasını ihlal ettiğini iddia ediyor. Amazon'un federal antitröst yasasını ihlal ettiğine dair herhangi bir iddia içermiyor ve Racine'in ofisi şu anda bu dava üzerinde diğer federal veya eyalet yetkilileriyle çalışmıyor.

Yine de CNN Business'a bunun değişebileceğini söyledi.

Racine, "Diğer başsavcıların davayla ilgilendiklerini ifade etmeleri ve kendi davalarına katılmaları veya dosyalamaları için bir davadan sonra alışılmadık bir durum değil." Dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)