E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPara PiyasaWarren Buffett şikayet edenleri uyardı---

Warren Buffett şikayet edenleri uyardı

Warren Buffett şikayet edenleri uyardı
27 Şubat 2016 - 20:45 borsagundem.com

Efsanevi yatırımcı Warren Buffett, ABD ekonomisinden şikayet edenleri uyardı

ABD’nin en önemli yatırımcılarından, dünyanın en zengin isimlerinden Warren Buffett, şirketi Berkshire Hathaway’in 2015 yıllık raporuyla birlikte, hissedarlarına yine büyük tavsiyeler verdiği yıllık mektubunu yayımladı. Buffett, ABD ekonomisinden şikayet edilmemesi yönündeki çağrısını “Ağlamayı kesin, ABD iyi durumda” dedi.

Buffett, her sene merakla beklenen mektubunda bu yıl ABD ekonomisinin gelecek nesiller iyi bir yaşam sunamayacağı yönünde artan endişelerin yersiz olduğuna işaret etti.

Buffett, ABD’de yaklaşan seçimlerle ilgili de konuştu.

Buffett, “Bu yıl seçim yılı ve adaylar ABD’nin sorunlarına yönelik konuşmadan duramıyor ve tabii ki bu sorunları çözeceklerini söylüyorlar. Negatif algıdan dolayı, ABD’liler çocuklarının kendileri kadar iyi bir ortamda büyüyemeyeceğinden endişe ediyor” dedi.

Efsanevi yatırımcı, “Bu bakış açısı ölümüne yanlış. Şu anda ABD’de doğan bebekler, ülke tarihinin en şanslıları” dedi.

Buffett’ın 60 milyar doların üzerine kişisel serveti bulunuyor.

Buffett, şu anda ABD’de kişi başına düşen milli gelirin, kendisinin doğum yılı olan 1930’lu yıllara kıyasla altı kat daha fazla olduğuna işaret de etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • sadece düşündüm28 Şubat 2016 01:30

    abd o kadar süper değil onunda sonu gelecek ama rusyayı petrolle dövdü ve dövecekte bu uğurda iranın bile başını okşayıp affetti buarada körfez ülkeleride dayak yiyor hala güçlü bir ekonomisi var bazan çınarları kendi ağırlıkları yıkar bazende bir kurtçuk bilinmez ama kuraldır doğar büyür ölürsün devletlerde böyle romaya kalmayan dünya elin latininemi kalacak varsın zulmunü yapa dursun mazlumların ahı yerdemi kalcak zannediyorsunuz

  • Bika28 Şubat 2016 00:08

    ABD'de Demokratlar ekonomiyi düzeltiyor.Savaş yanlısı,ırkçı ve sömürgeci Cumhuriyetçiler Dünya ekonomisinin içine ediyor.

  • KARTALAĞABEYLİ27 Şubat 2016 21:31

    hee birde yurtiçi israilin sözcüsü olan bop eş başkanının geleceği

  • KARTALAĞABEYLİ27 Şubat 2016 21:30

    abd ekonomisi zaten kötü değilki kötüye giden ingiltere = suudi arabistan ekonomik konjektörü ve euro para biriminin karşılığı olan petrol getirisi ve ab birliği