E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaWarren Buffett halka arzdan 1,1 milyar dolar kazandı---

Warren Buffett halka arzdan 1,1 milyar dolar kazandı

Warren Buffett halka arzdan 1,1 milyar dolar kazandı
18 Eylül 2020 - 13:49 borsagundem.com

Warren Buffett halka yeni arz edilen Snowflake’in hisselerinden 1,1 milyar dolar getiri elde etti

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Ünlü yatırımcı Warren Buffett normalde halka yeni arz edilen hisselere büyük yatırımlar yapmaz. Ancak yatırımcının şirketi Berkshire Hathaway, bulut veri depolama şirketi Snowflake’in halka arzına milyonlarca dolar yatırım yaptı.

Berkshire Hathaway’s Snowflake hisselerindeki payı, şirketin piyasalardaki ilk gününde 1,1 milyar doları buldu. Bulut veri depolama unicorn şirketi, yazılım sektöründe tüm zamanların en yüksek halka arz fiyatıyla, yatırımcılardan büyük ilgi gördü. Bu, ABD’de bu yıl gerçekleşen en büyük halka arz oldu.

Warren Buffett’ın şirketi, çarşamba günkü açılışta yaklaşık 730 milyon dolarlık hisse satın aldı. Piyasalardaki ilk gününde Snowflake, açılış fiyatı olan 120 dolardan %111 yükselişle kapattı.

Berkshire’ın pozisyonu, halka arz fiyatından alınan 250 milyon dolar değerinde hisseyi de kapsıyor. Geri kalanı, başka bir hissedardan alınan, Snowflake’in açılış fiyatından yapılan alımlardan oluşuyor. Buffett’ın kazançlarını Snowflake’in halka arz fiyatıyla kıyasladığımızda, efsanevi yatırımcının kazançlarının 800 milyon doları geçtiğini ve çarşamba günkü kapanışın ardından hisse payının 1,55 milyar dolara ulaştığını görüyoruz.

Berkshire’ın Snowflake’in halka arzına bu kadar ilgi göstermesi sıra dışı. Buffett genelde büyük halka arzlardan kaçınır. Dahası 1956 yılında Ford’un halka arz edilişinden bu yana halka yeni arz edilen ABD şirketine yatırım yapmamıştı. Milyarder yatırımcı, daha önce modern halka arzların etrafında oluşan heyecanı yermiş, hızlı zengin olma hayallerinin yatırımcıları denenmiş ve onaylanmış yatırım ilkelerinden uzaklaştırdığını söylemişti.

Risk sermayedarı Bill Gurley de Snowflake’in halka arzının ardından benzer bir açıklamada bulundu. Şirketin halka arzına erken erişim sağlayıp, açılış fiyatından hisse alabilenler, bir günlük yükselişte 4,3 milyar dolar kazandı. Bu kazançlar “bankalara ‘en yakın’ olan kişiler için ‘rezerve’ edilmişti” dedi.

Gurley, “bu gerçekten de zenginin, zengin olması nedeniyle daha da zengin olmasının bir örneği değil mi?” dedi. Snowflake çarşamba günkü seansı 253,93 dolarda kapattı.

Warren Buffett, Apple hisselerinden 100 milyar dolar kazandı

 

Borsalarda Warren Buffett’ın uyarıları gerçekleşti

 

Warren Buffett’den 563 milyon dolarlık altın yatırımı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)