E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaWarner Music 9 yıl sonra yeniden halka arz ediliyor---

Warner Music 9 yıl sonra yeniden halka arz ediliyor

Warner Music 9 yıl sonra yeniden halka arz ediliyor
03 Haziran 2020 - 11:26 borsagundem.com

Dünyanın en büyük üçüncü müzik şirketi Warner Music korona virüs ve siyahi hakları protestoları nedeniyle ertelediği halka arzını gün içerisinde gerçekleştirecek. Şirket Nasdaq endeksinde işlem görecek

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsalarında 9 yıl sonra halka arza hazırlanan dünyaca ünlü müzik şirketi Warner Music ABD’deki protestolar nedeniyle Salı günü için hazırlandığı halka arzını çarşamba gününe ertelemişti. Warner Music’in halka arzı Wall Street’te halka arz piyasasında yılın en önemli olayı olması bekleniyor Şirketin halka arzını geciktirmesi müzik endüstrisinin tamamında gerçekleşen Black Lives Matter hareketini onurlandırmak için olduğu gözlemleniyor.

Dünyanın en büyük üç küresel müzik şirketinden biri olan Warner Music hisselerini Salı gecesi fiyatlandırarak Çarşamba günü Nasdaq endeksinde listelenmeyi planlıyor. Şirketin piyasa değeri 11,7 milyar dolarla 13,3 milyar dolar arasında belirlenmişti. Warner Music’in hisse başı fiyatları 25 ila 26 dolar arasında olması bekleniyor. Şirketin halka arz sürecinde 70 milyon hisse satması öngörülüyor.

Halka arz için tuhaf zamanlama erteleme sebebi

Şirketin halihazırda korona virüs sebebiyle ertelenen halka arzı siyah ırkçılığı karşıtı gösterilere destek olmak amacıyla gün içerisinde tekrar ertelendi. Spotify, Apple, Live Nation, Youtube ve diğer önemli müzik şirketleri de George Floyd’u onurlandırmak için salı günü operasyonlarını durdurdu.

Halka arz için seçilen tuhaf zamanlama halka arz için milyarlarca dolar biriktiren şirketin sahipleri nedeniyle Warner Bros yönetiminde endişe yaratırken aynı zamanda endüstrideki eşitsizlik konusuna el atacakları iddiasında bulunan şirketin endüstrinin tamamında protestoların hüküm sürdüğü bir günde halka arza gitmesi de şirket için oldukça sorunlu bir durum oluşturacaktı.

Şirket bankacılarına liste fiyatlandırmasını Çarşamba sabahına kadar ertelemeleri bildiriminde bulunurken içerisinde Morgan Stanley ve Credit Suisse gibi dünyaca ünlü bankaların da bulunduğu binlerce şirket 70 milyon hisseye talip olmak için halka arz öncesinde son hazırlıklarını tamamlıyorlar. Warner Music’in halka arzının ilk gününe hazırlanan bankacılar Salı günü de çalışmalarına devam etti ve kurumsal yatırımcılardan talep toplamayı sürdürdüler. Warner Music hisselerini ABD borsalarında bugün gerçekleşecek halka arzla birlikte satın almak mümkün olacak.

Müzik endüstrisinin en önemli figürlerinden Cardi B, Kodak Black ve Meek Mill gibi isimler protestolara destek için Salı günü #blackoutTuesday etiketlerini siyah bir fotoğrafla sosyal medya hesapları üzerinden paylaşmışlardı. Büyük bankalarsa Warner Music’in halka arzını korona virüs sonrasındaki en büyük halka arz olarak değerlendiriyor. Bu durum Wall Street’le ABD’nin geri kalanı arasındaki ayrılığın da altını çiziyor.

2 milyar dolar kazandıracak

Warner Music 2011 yılında 3,3 milyar dolarlık fiyata Ukraynalı milyarder Len Blavatnik’e satılmıştı. Müzik paylaşım uygulamaları ve hip hop sanatçısı Cardi B’nin Warner Music’e desteğiyle birlikte Blavatnik halka arzdan 2 milyar dolar kazanabilir.

Sokak gösterilerinin kazanan hisseleri

 

Global risk iştahındaki güçlü tablo sürüyor

 

ABD'de silah satışları yüzde 80 arttı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)