E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket Haberleri Walmart bilançosu ve temettüsü ile izlemeye değer!---

Walmart bilançosu ve temettüsü ile izlemeye değer!

 Walmart bilançosu ve temettüsü ile izlemeye değer!
25 Şubat 2022 - 07:47 borsagundem.com

Walmart, güçlü sonuçlar vermeye devam eden, durgunluğa ve enflasyona dayanıklı bir işletme. Credit Suisse Walmart Inc. için “Endeks Üstü Getiri” tavsiyesi ile 166.00 $ hedef fiyat gösteriyor.

Zincir süper marketler, büyük indirim mağazaları ve lokal marketler gibi bir toplumun her kesimine hitap eden farklı tip perakende satış mağazaları ile hizmet veren Walmart, dünya çapında 24 farklı ülkede yaklaşık 10500 adet mağazası ve 2.2 milyon çalışanı bulunmaktadır.

Walmart, AA2 kredi notuna ve 2019'un dördüncü çeyreğindeki 9,5 milyar doların üzerinde 16,1 milyar dolar nakite sahip. 2018 ve 2019'da görülen 1,6 milyar dolarlık üç aylık tutarın altında, 2020 ve 2021 arasında çeyrek başına 1,4 milyar dolarlık hisse geri satın aldı. Hisse senedi, Ağustos ayının sonundaki tüm zamanların en yüksek seviyesinden %10 düştü. Şirket, Şubat ayı ortasında yaptığı açıklamada, çeyrek başına 2,5 milyar dolara denk gelen yıllık bir hisse geri alım programı yürütmeyi planladığını söyledi. Yönetim, bunun Hisse başı karlılıkta  bir artış sağlaması gerektiğini söyledi. Şirket, 2021 yılının son çeyreğinde 1.53$ HBK ile beklentileri aşarken, Omikron varyantı 300 milyon $ ek maliyet oluşturarak FAVÖK büyümesini %6 ile sınırlı tuttu. 2022’de %4’lük hasılat büyümesi bekleyen şirket yönetimi, şirketin ürün yelpazesinin ve fiyatlamaların kar marjlarına olumlu etki etmesini beklediğini, buna karşın teknoloji ve tedarik zinciri kaynaklı maliyetlerin artacağını belirtiyor. Ayrıca Walmart yönetimi, tüketicilere yönelik pandemi teşviklerinin son bulmasına ve enflasyon baskısına rağmen 2022’de tüketici harcamalarında herhangi bir daralma beklemiyor.

Tüm bunların yanında Enerji sektörü gibi tüketim ürünleri sektörü de enflasyona karşı güvenli bir yer olmaya devam ediyor. Walmart gibi temel tüketici şirketleri, fiyatları yükselterek enflasyonun neden olduğu yüksek maliyetleri dengelemek için fiyatlandırma gücüne sahip. Kısacası Walmart, güçlü sonuçlar vermeye devam eden; durgunluğa ve enflasyona dayanıklı bir işletmedir. Walmart hissesi, %1.7 temettü verimine sahiptir. Bununla birlikte, Walmart'ın art arda en az 50 yıl boyunca temettü ödeyen ve artıran bir S&P 500 bileşeni olan Temettü Kralı olarak taçlandırılmasına sadece birkaç yıl kaldı.

Credit Suisse, şirket yönetiminin bu  olumlu beklentileri değerlendirildiğinde 2023 HBK hedefini 6.75 $ olarak belirliyor ve Walmart Inc. için “Endeks Üstü Getiri” tavsiyesi ile 166.00 $ hedef fiyat gösteriyor. Analistlerin ortalama hedef fiyat beklentisi ise 165 $ seviyesinde. Genel olarak;  hisse senedi şu anda 7 tane ‘’Alım’’ ve 8 ‘’Güçlü Al’’ konsensüs derecesine sahip ve 15 tane analist de hisse için ‘’Tut’’ önerisi veriyor. 17 Mart tarihinde temettü ödemesi yapacak olan şirket; ilk 3 aylık dönem karını 17 Mayıs tarihinde açıklayacak. 52 haftalık zaman aralığında gördüğü en yüsek seviye 152.57 $ - en düşük gördüğü seviye ise 126.28 $.

Peki Walmart Inc. (WMT) hisselerinde nasıl işlem yapılabilir?

PhillipCapital’de hesap açarak.

PhillipCapital müşterileri, Borsa İstanbul’da işlem yapma rahatlığını, New York Borsası'ndaki işlemlerinde de yaşıyorlar.

ABD’nin de içinde bulunduğu 15 ülkede 1 milyon 250 bin yatırımcıya hizmet veren bir dünya devinin uluslararası piyasa deneyiminden faydalanmak ve konuya ilişkin bilgi almak için;

0212-982 25 00 ve 0212-296 84 84

[email protected]

DÜNYA DEVİ PHILLIPCAPITAL'DE HESAP AÇMAK İÇİN TIKLAYIN

Electronic Arts yeni satın alımlarıyla dikkat çekiyor!

Matterport yeni hamleleriyle ilgi çekiyor!

General Electric güçlü bilanço serisini devam ettirebilecek mi?

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)