E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaWall Street’teki yükselişin sebebi televizyon tartışmaları---

Wall Street’teki yükselişin sebebi televizyon tartışmaları

Wall Street’teki yükselişin sebebi televizyon tartışmaları
01 Ekim 2020 - 18:11 borsagundem.com

Wall Street endeksleri ABD başkan adaylarının karşı karşıya geldiği televizyon tartışmalarından bu yana yükseliyor. Jim Cramer’a göre bu durumun sebebi adayların tartışmalar sırasında sektörleri ve Çin’i hedef göstermemesi

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD Başkanlık Seçimleri’nde geçtiğimiz gün ilk kez televizyon tartışmalarında karşı karşıya gelen başkan adayları birbirlerine oldukça sert ithamlarda bulunsalar da CNBC’nin ünlü ismi Jim Cramer tartışmalarda kullanılan ifadelerin Wall Street’teki yükselişte rol oynadığını iddia etti.

Cumhuriyetçi Başkan Donald Trump ve Demokrat Aday Joe Biden arasındaki sert tartışma ardından büyük endeksler ertesi gün yaklaşık %1 yükseldi. Cramer bu yükselişle ilgili, “Tartışmalar sırasında Wall Street gerçekleşmesi muhtemel birçok şeyden endişeleniyordu ve bunların hiçbiri gerçekleşmedi. Bu çoğu seçmen için fiyasko olsa da borsa için harika bir durum olabilir” ifadelerine yer verdi.

Borsalar ABD Kongresi’nin teşvik tasarısını yeniden görüşmeye başlamasıyla tekrar canlandı. Wall Street endeksleri korona virüs vakalarının ikinci dalgasıyla birlikte düşüşle geçirdiği eylül ayını geride bıraktı. Fakat bazı sektörler seçimler sonrasındaki federal politikanın nasıl olacağına dair ipuçları bulmaya çalışan yatırımcıların etkisiyle yükseldi. Zira Trump ve Biden televizyon tartışmalarında federal politikalar hakkında fazla bilgi vermedi.

Obamacare'i Trump yok edemedi, Biden büyütmek istiyor

Cramer adayların sağlık sistemi ve Obamacare hakkında konuştuğunu fakat sağlık sigortaları ve ilaç şirketleri hakkında pek fazla argümanda bulunmadıklarını belirtti. Trump ve Cumhuriyetçi Parti ülkenin sağlık sistemini belirleyen yasayı yürürlükten kaldırma ve değiştire konusunda dört yıllık vaatlerini yerine getiremediler.

Ancak Cramer; Biden ve Trump'ın kullandığı argümanların Centene gibi hükümet destekli sağlık kuruluşlarının hisselerinin %4'ten fazla yükselmesini sağladığını belirtiyor. Trump partinin yasadan kurtulma planı için daha kararlı olduğunu belirtirken Biden da yasanın erişiminin genişletilmesi sözünü verdi.

Cramer Başkan adaylarının ortaya koyduğu argümanlara ilişkin, “Eğer Obamacare kim kazanırsa kazansın kalacaksa bunu yöneten devlet destekli şirketler için harika bir durum ortaya çıkıyor. Ve tabii ki Biden Obamacare’in yaratıcılarından birisi. Sevseniz de nefret de etseniz bu hisse senetleri için iyi bir haber” ifadelerine yer verdi.

Yumruk yumruğa kavga etseler de...

CNBC’nin ünlü yatırım danışmanı Discover ve Goldman Sachs gibi finans sektörü hisselerinin de Biden’ın konuşmalarıyla birlikte yükseldiğini belirtiyor. Ayrıca, kovid-19 aşısı hakkındaki iyimserlik Moderna, Johnson & Johnson ve Pfizer gibi geliştiricilerin hisselerini daha yüksek taşımaya devam ediyor.

Ayrıca televizyon tartışmaları sırasında Trump’ın korona virüs salgını suçlamaları haricinde Çin, başkan adayları tarafından hedef haline getirilmedi. Bu durum Cramer’a göre Asya ülkelerinde yatırım yapanlar tarafından memnuniyetle karşılandı.

Cramer, “Trump ve Biden yumruk yumruğa da kavga da yapabilir birbirlerine yiyecek de fırlatabilir. Özel olarak sektörleri hedef göstererek nefret edecek hale getirmedikleri ya da Çin’le olan tansiyonu yükseltmedikleri sürece borsalar yükselecektir” dedi.

ABD borsaları yükselişle açıldı

 

ABD işsizlik maaşı başvuruları beklentilerin altında kaldı

 

Yeni piyasa canavarı Nasdaq’ı geride bıraktı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)