E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaWall Street’teki enflasyon endişeleri yersiz mi?---

Wall Street’teki enflasyon endişeleri yersiz mi?

Wall Street’teki enflasyon endişeleri yersiz mi?
22 Şubat 2021 - 16:48 borsagundem.com

15 milyar dolarlık varlığı yöneticisi konumundaki baş stratejist Art Hogan ABD’deki enflasyon beklentilerinin borsalara olumsuz yansımayacağını öngörüyor


BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Yatırım danışmanlığı firması National Securities’in Baş Borsa Stratejisti Art Hogan enflasyonun bu yıl Wall Street üzerinde kötü etki bırakmayacağını öngörüyor.

ABD Hazinesi tahvil verimlerindeki artışın gelecek bilanço büyümelerinde baskı uyguladığını kabul eden Hogan kurumsal bilançolardaki geri dönüşün bu şok etkisini sınırlandıracağını belirtiyor.

Hogan CNBC’ye verdiği röportajda, “Ekonomik aktivitelerin patlayış gerçekleştirdiğini göreceğiz. Aşılanmanın yaygınlaşması ve virüs vakalarının sayısının azalmasıyla normalleşen aktiviteler sayesinde bu yılın ilk yarısına göre ekonomi daha iyi durumda olacak” görüşlerine yer verdi.

Geçtiğimiz hafta ABD Hazinesi 10 yıllık tahvil verimleri neredeyse %12 yükselerek %1,34’e ulaştı. Ancak tahvil verimleri tarihsel standartlara göre halen düşük seviyelerde.

Baş stratejist konuyla ilgili açıklamalarında, “Sadece çok fala yükselirse ve hisse senetlerinden sabit gelire para geçişi olursa diye düşünmek yerine yükselişin nedenini anlamak önemlidir. Hisse senetlerini etkileyecek seviyenin yakınında dahi değiliz” ifadelerini kullandı.

Hogan’a göre hisse senetleri fiyatları yükselişine devam edecek. Ancak rekor seviyelerde olan bireysel ve kurumsal tasarruf oranlarının da toparlanma sürecini ve artan talebin getirdiği daha yüksek fiyatları hafifletmesi gerekiyor.

Baş stratejist, “Bu fiyat değişimlerinin bazıları geçici bazıları kalıcı olacaktır. Örnek vermek gerekirse yarıiletken çipler şu anda daralma sebebiyle fiyatlar uçmuş duruda. Otomobil üreticilerinin otomobil üretmesini engelliyorlar" dedi.

Portföylerde denge vurgusu 

15 milyar dolarlık varlığı yöneten Hogan portföyünde %60 hisse senedi ve %40 tahvil tutmak üzere halter stratejisini takip ediyor.

Hogan, “Teknoloji ve döngüsel hisseler için dengeli bir bakış açımız var. Her iki ayda bir halterin eşit dağıldığına emin olmaya çalışıyoruz” dedi.

Baş stratejist önümüzdeki birkaç gün içerisinde dengeleme amacıyla teknoloji ve büyüme hisselerini satın almayı değerlendiriyor. Hogan korona virüs krizi boyunca bu stratejiyi benimsediğini belirtiyor.

Hogan, “Son 20 yılda gördüğümüz en iyi boğa piyasalarından bazıları yükselen tahvil verimi ortamlarındaydı” sözlerine yer verdi. Baş stratejist S&P 500 için yıl sonu hedefini 4.300 puan olarak belirledi. Söz konusu puan endeksin Cuma günü kapanış seviyesinin %10 yukarısında.

Küresel borsalarda enflasyon endişesi

 

Piyasalarda panik yaklaşıyor

 

İlk toplantı: Enflasyon!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)