E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaWall Street'teki düşüşler ne anlama geliyor?---

Wall Street'teki düşüşler ne anlama geliyor?

Wall Street'teki düşüşler ne anlama geliyor?
16 Ekim 2020 - 10:37 borsagundem.com

Wall Street endeksleri art arda üç gündür düşüyor. Borsa uzmanları bu düşüşün nedenlerini ve ortaya çıkardığı fırsatları değerlendirdi

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları için zorlu bir hafta geride kalıyor. Wall Street hisse senetleri Perşembe günü üçüncü kez üst üste düşüş gösterdi. Yatırımcıların sabırsızlıkla beklediği ekonomi teşvik paketine ilişkin belirsizlik ve Avrupa’da artan korona virüs vakaları yatırımcıları endişelendirmeyi sürdürüyor.

CNBC’nin haberinde içlerinde ünlü borsa yorumcusu Jim Cramer’ın da olduğu üç borsa uzmanı düşen borsaların risklerini ve oluşan yeni fırsatları yorumladı.

Yatırım danışmanlığı firması Advisor Capital Management’ın Portföy Yöneticisi Joanne Feeney borsalara ilişkin yorumlarında, “Bu piyasada gerçekten tanımlayabileceğimiz tek şey bilgi teknolojileri (IT) sektörü ve tüm borsanın sadece bir avuç dolusu hisseyle harekete geçtiği. Müşterilerimiz de benzeri endişeleri ifade ediyorlar: IT fazlasıyla hızlı bir şekilde çok mu ileri gitti? Borsa fazlasıyla hızlı bir şekilde çok mu ileri gitti? Anahtar nokta ise özellikle hala değer vadeden ve büyümek için alanı olan hisselere yönelmek. Bu yarı iletken sektörü olabilir. Biz de burada birkaç hisseyi beğeniyoruz.

Ancak siber güvenlik ve dijital ödemeler de tercih edilebilir. Yarı iletken alanında bir avuç dolusu hisse var. (Broadcom, Qualcomm, NXP gibi) Broadcom kovid sebebiyle gördüğümüz internet rüzgarını arkasına alanların en merkezinde görünüyor. Yazılım sektörüne doğru da çeşitlendiler ve iPhone 12 süper döngüsünün tam merkezinde bulunuyorlar. Buna ek olarak müşteriler için iyi bir gelir sunuyorlar ve bazı müşterilerimiz borsaların bu kadar yükselmesi göz önünde bulundurulduğunda gerçekten de bu gelirleri düşünüyorlar” dedi.

Ünlü finans şirketi Morningstar’ın Sağlık Sektörü Hisse Senetleri Araştırma Birimi Başkanı ve Hisse Senetleri Stratejisti Damien Conover ilaç şirketi hisselerine dikkat edilmesi gerektiğini belirtiyor. Conover röportajında, “Mevcut ilaç şirketlerinin hisse fiyatlarının bize anlattığı şey endişelerin büyük çoğunluğunun seçimlere konu olduğu yönünde” ifadelerine yer verdi. ABD’deki yaşlılar için oluşturulan devlet sigortasında (Medicare Part D) mütevazı bir reform öngören Conover, “bununla kastettiğimiz şey yaşlılar ilaçlara para ödediklerinde genellikle yüksek maliyetler konusunda zor durumda bırakılmaları.

Fakat ‘Part D’nin yeniden dizayn edilmesi bu zorlukları kaldıracaktır. Ayrıca Beyaz Saray’a kim gelirse gelsin, Demokratların zaferi de olsa (ABD Kongresi’nde) dağılmış bir grup da olsa bu tip bir değişikliğin olması ihtimali yüksek. Bu mütevazı ve ilaç şirketlerinin adapte olabilecekleri bir değişim olacak. Borsa bu tip mütevazı bir değişikliği rahatlıkla karşıladığında bana kalırsa hisse fiyatlarında da yükseliş göreceğiz” ifadelerini kullandı.

CNBC’nin ünlü borsa yorumcusu Jim Cramer diğer ülkelerde görülen korona virüs vakalarındaki artışın nedeniyle yatırım stratejilerinin değiştirilmemesi konusunda yatırımcıları uyardı. Cramer, “ Eğer diğerlerini takip ediyor ve Fransa’da şu an gerçekleşenler nedeniyle burada hisse satıyorsanız bunun daha sonra pişman olabileceğiniz bir hamle haline gelebileceği konusunda yatırımcıları uyarmak istiyorum. Banka bilançoları dönemine girerken olumsuz bir görüşüm vardı. Zira bankalar asla insanların istediklerini yapmamışlardı. Bir hayal kırıklığıydılar.

Oysa şimdi Morgan Stanley ve Goldman Sachs beklentileri neredeyse %80 oranında geçmişken görmezden geliniyorlar. Bizse Madrid’deki kovid’ten Paris’teki kovid’ten bahsediyoruz. Bu bana pek mantıklı gelmiyor” görüşlerine yer verdi.

Ağaoğlu: Biden geldiğinde borsa tarafında olumsuz algılanacak

 

Skandal sözler! Canlı yayında büyük gerginlik

 

Anketlerde gerilerde kalan Trump nasıl seçim kazanır

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)