E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaWall Street'teki Çinli şirketlere büyük şok---

Wall Street'teki Çinli şirketlere büyük şok

Wall Street'teki Çinli şirketlere büyük şok
08 Temmuz 2020 - 12:29 borsagundem.com

ABD piyasalarında listelenen Çinli firmalar borsa kotundan çıkmaya zorlanıyor.

ABD Senatosu'ndan Mayıs ayında geçen, ABD Borsalarında listelenen yabancı firmaların ABDli düzenleyiciler tarafından denetlenmesini öngören yasa Çinli firmaları ABD borsalarından çekilmeye zorluyor.

Çin yasalarının Çinli firmaların sadece kendi ülkelerinin denetmenleri tarafından denetlenmesine izin vermesi, ABD borsalarına kote olmuş toplam piyasa değeri 1.1 trilyon dolara ulaşan 194 Çinli firmayı ülkeyi terketmeye zorlayacak.

Çinli firmaların toplam pazar payının yüzde 80'ini oluşturan yaklaşık 20 firma dışında kalanlar firmaların Çin piyasalarına dönmeleri de kolay olmayacak. Firmaların Hong Kong borsalarına kote olmak için ya 5.2 milyar dolar piyasa değeri ya da 1.3 milyar dolar piyasa payı ve yıllık 129 milyon dolarlık satış yapıyor olması gerek. ABD'de borsaya kote olan firmaların sdece yüzde 11'i ilk koşulu karşılarken, daha iyimser olan ikinci seçeneği ise firmaların yalnızca yüzde 22'si karşılayabiliyor.

Geriye kalan Çinli firmalar ise denizaşırı esaret riski altında. Bu firmaların özel sermaye şirketleri tarafından stratejik satın almalarla el değiştireceği tahmin ediliyor.

Çinli firmalar ABD borsalarında sene başından bu yana 1.5 milyar dolar, 2000 yılından bu yana ise 55 milyar dolarlık işlem yaptılar.

FBI'dan olay yaratacak Çin suçlaması

Çin'in küresel espiyonaj ağı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • akıllı İşletmeci08 Temmuz 2020 13:22

    Çin hükümetinin yerinde olsam, yavaş yavaş farkettirmeden amerikan borsasından kovulacağına, bir kararla tüm şirketleri çekip ben yanarsam sende yan mantığını uygularım. giderayak ortalığı yakar giderim