E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaWall Street’te vadeli endeksler ekside---

Wall Street’te vadeli endeksler ekside

Wall Street’te vadeli endeksler ekside
30 Kasım 2021 - 16:10 borsagundem.com

Wall Street açılışı yaklaşırken, ABD ve Avrupa'da vadeli endeksler sabah erken saatlerde yaşanan sert düşüşten toparlanmaya çalışıyorlar.

Moderna CEO'sunun mevcut Kovid-19 aşılarının Omikron varyantına karşı etkili olmayabilecekleri, bu varyanta özel bir aşının hazır olmasının birkaç ay alacağı söylemleri ile yüzde 1,5'i aşan düşüşlerin görüldüğü ABD vadeli endeksleri kayıpları yüzde 1 civarına çektiler.

Omicron varyantının şu ana kadar tespit edilen vakalarda hafif seyrettiğine dair gelen haberler, mevcut aşıların yeni varyant üzerinde etkilerinin 2 haftaya netleşeceği açıklamaları ve büyük yatırım bankalarının hisse senedi piyasalarındaki yukarı trendin rayından çıkmayacağı vadeli endeksleri bir miktar toparlandı.

Fed Başkanı Powell ve ABD Hazine Bakanı Yellen'in Senato Bankacılık Komitesi'ndeki sunumlarını bekleyen piyasalarda yatırımcılar. yeni varyantın etkileri netleşene kadar temkinli bir tavır sergileme eğiliminde görünüyorlar.

Vadeli Dow Jones Sanayi Endeksi düne göre yüzde 1,03, S&P 500 vadeli endeksi yüzde 0,83 ve Nasdaq 100 vadeli endeksi yüzde 0,47 eksideler.

Avrupa'da da FTSE 100 vadeli endeksinde kayıp yüzde 0,87, FDAX'ta düşüş yüzde 0,93 ve Eurostoxx 50 vadelide kayıp yüzde 0,84 seviyesinde.

Piyasalarda rallinin sonu Omikron mu?

Borsa İstanbul'da tepki denemeleri sürüyor

Havayolu hisseleri ve Bitcoin’de güçlü dönemin 3 işareti

Küresel yatırımcılar Omikron varyantını hafife alıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)