E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaWall Street’te teknoloji düşüşü devam ediyor---

Wall Street’te teknoloji düşüşü devam ediyor

Wall Street’te teknoloji düşüşü devam ediyor
11 Mayıs 2021 - 17:15 borsagundem.com

ABD borsalarında teknoloji hisselerindeki düşüş derinleşiyor. Yatırım uzmanları endekslerdeki düşüşte enflasyon endişeleri ve rotasyon faktörlerinin birleşimine dikkat çekiyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları Salı gününe düşüşle başladı.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,90 düşüşle 34.428,69 puanda, S&P 500 Endeksi %0,87 azalışla 4.151,81 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %0,96 ekside 13.273,20 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri %0,0188 yükselişle %1,623 seviyesinde değerleniyor.

 Amerikalı yatırımcılarda Cuma günü yayınlanan ve beklentilerin altında kalan istihdam verilerinin etkileri hissedilmeye devam ederken, Wall Street’te teknoloji şirketlerinin kaydettiği sert düşüşler borsaların yününü belirledi. Facebook, Microsoft ve Amazon hisseleri %1’ün üzerinde düşüşlerle başlarken Apple ve Google’ın çatı şirketi Alphabet açılışta %2’nin üzerinde düştü.

MarketWatch’un haberine göre XM Yatırım Analisti Marios Hadjikyriacos düşüşleri yorumlarken, “Bu satış dalgasının arkasında açık tek bir katalizör yok. Piyasalardaki hareket, enflasyon korkularının geri dönmesiyle ve bazı piyasa katılımcılarının değerinin altındaki hisseler aralığındaki yatırımlarını arttırarak geniş değerlemelerdeki hisselere olan yatırımlarını kesmeleri gibi unsurların bir kombinasyonu gibi görünüyor” dedi.

Ancak Hadjikyriacos, satışların çoğunlukla teknoloji ve büyüme odaklı hisselerde yoğunlaşılmış olmasını, genel pazar görünümü açısından cesaret verici olduğunu söyledi. Borsa uzmanına göre söz konusu durum yatırımcıların ekonomik görünüme olan inancını kaybetmediğini ancak "daha spekülatif" pozisyonlardan uzaklaştığını gösteriyor. Bu spekülatif poziyonlar birçok piyasa katılımcısı için balon endişelerini de beraberinde getiriyordu.

Altının kilogramı 490 bin liraya yükseldi

 

Endekste yükseliş potansiyeli mi, dip arayışı mı?

 

Küresel piyasalarda gerileme sürüyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mahmit11 Mayıs 2021 20:43

    Güvenmiyorum....hepsi kandırmaca....isleri güçleri cebini doldurmak....vatandaşa su yok....

  • Halk kanmıyor artık11 Mayıs 2021 19:25

    Aya da çıktık, yerli araba sürüyle, dünya bizi kıskanıyor, ekonomi uçak maşallah

  • Mert11 Mayıs 2021 18:04

    İçine koyacak uçak bulamıyor demiyorlar drone uçak gemisi olacakmış. Uçak gemisinin amacı nedir? Uçakların menzilini arttırmak.droneların menzil sıkıntısı mı var?

  • Nobut 11 Mayıs 2021 18:19

    Sen yapta koyalım.