E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaWall Street’te kriz korkusu ---

Wall Street’te kriz korkusu

Wall Street’te kriz korkusu
27 Ağustos 2020 - 16:37 borsagundem.com

Borsalarda krizlere ilişkin en önemli gösterge olarak bilinen volatilite endeksi son 10 gündür endişe verici seviyelere yükseldi. Wall Street’teki olası geri çekilme beklentileri aşabilir

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Amerika Birleşik Devletleri’nde Wall Street’teki yükselişle genel ekonomi arasındaki bağlantısızlık korona virüs sürecinde borsaların yeniden düşüp düşeceğine dair çok sayıda analizin ortaya çıkmasına neden oldu. Buna karşın popüler finans blogu Felder Report’un Başyazarı Jesse Felder korku endeksi olarak da bilinen volatilite endeksini işaret ediyor.

Eski bir riskli fon yatırımcısı olan Felder ,MarketWatch’taki röportajında hisse senetleri piyasasıyla volatilite endeksinin (VIX) normal şartlarda aksi yönde hareket etmesi gerektiğini belirtiyor. Felder şu anda gerçekleşmekte olan gibi bir sapmaların yaklaşan bir geriye çekilmenin sinyalini verebileceğini belirtti.

Felder 2007 yılındaki borsaların tepe noktasının ve 2009 yılındaki dip noktasının ikisinin de S&P 500 endeksi ile volatilite endeksi arasındaki ayrışmadan belirlendiğini söylüyor. Borsa uzmanı röportajında, “O zamandan beridir ciddi düzeltmeler konusunda ayı piyasası öngörüleriyle uyarılarda bulunduk. Bugün bir başka ayı piyasası öngörüsü paylaşıyoruz” ifadelerine yer verdi.

S&P 500 endeksi ile VIX arasındaki 10 günlük korelasyon pozitif bölgeye yükseldi ve Felder bunun etkili bir kısa vadeli satış sinyali olabileceğini ifade ediyor. Borsa uzmanı, “Şu anda tıpkı bu sene daha önce gerçekleştiği gibi bir VIX uyarı sinyali tekrar görünüyor ve benzeri uyarılar 2018’in ilk ve dördüncü çeyreğindeki düzeltmelerden önce de gelmişti” dedi.

Felder opsiyon piyasasının volatilitenin daha fazla tırmanacağına dair mesajlar verdiğinin altını çizerek VIX’in beklenenden daha fazla yükselebileceğini belirtti. Felder, “Tarih opsiyon piyasası bu tip tartışmaların genellikle tek kazananı olur” ifadelerine yer verdi.

ABD ekonomisinde büyük çöküş

 

ABD’de büyük yatırımcılar nakde geçiyor

 

Piyasalarda gözler Powell'ın konuşmasında

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)