E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaWall Street'te 'karışık' gün! Nasdaq'ta kayıplar artıyor---

Wall Street'te 'karışık' gün! Nasdaq'ta kayıplar artıyor

Wall Street'te 'karışık' gün! Nasdaq'ta kayıplar artıyor
09 Mart 2021 - 00:34 borsagundem.com

1.9 trilyonluk teşvik paketinin Senato'da kabulünün moraliyle yeni haftaya yükselişle başlayan endeksleri yüzde 1.61'e tırmanan tahvil faizleri frenledi. Dow artıda kalan tek endeks. Nasdaq'ta düzeltme sürüyor, düşüş yine sert oldu

ABD borsaları, haftanın ilk işlem gününe yükselişle başlamasına rağmen karışık bir seyirle tamamladı. New York borsası, haftanın ilk işlem gününü karışık seyirle tamamladı.

Ekonomik destek paketinin Senato'da onaylanmasının yarattığı iyimserlikle tahvil faizlerindeki yükselişe rağmen güne pozitif başlayan endeksler, gün içerisinde karışık bir seyir izledi.

KAPANIŞ PUANLARI

Dow Jones Sanayi Endeksi 306,14 puan ve yüzde 0,97 oranında artarak günü 31,802,44 seviyesinde tamamladı. S&P 500 Endeksi ise 20,59 puan ve yüzde 0,54 oranında kaybederek 3.821,35'e geriledi. Günün en büyük kaybını yaşayan Nasdaq ise 310,99 puan ve yüzde 2,41 oranında düşerek günü 12.609,16 seviyesinde kapadı. 

NASDAQ'TA DÜZELTME SÜRÜYOR

Wall Street'in geçen yıl art arda zirvelere çıkmasına neden olan büyük teknoloji hisse senetleri, ekonomideki düzelme sinyalleriyle yatırımcıların gelecek vadeden hisseleri tercihiyle değer kaybederken Nasdaq sert düşüşünü pazartesi günü de sürdürdü. Haftanın ilk gününü yüzde 2.41 oranında düşüşle kapatan Nasdaq'ın 12 Şubat rekor kapanışına göre kaybı yüzde 11'e yaklaştı.

BIDEN: GELİR GELMEZ İMZALAYACAĞIM

Biden pazartesi günü yaptığı açıklamada, Kovid-19 salgınına yönelik destek paketi tasarısını masasına gelir gelmez imzalamayı planladığını söyledi.

10 YILLIK TAHVİL FAİZİ YÜZDE 1.61'E TIRMANDI

Enflasyon endişeleri ve tahvil piyasasının seyri de piyasaların odağındaki yerini korumaya devam etti. ABD'nin 10 yıllık tahvil faizleri yükseliş eğilimini sürdürerek yüzde 1,61'e kadar tırmandı.

YELLEN: ENFLASYONA NEDEN OLMAYACAK

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, MSNBC'ye verdiği röportajda, ekonomik destek paketinin enflasyona neden olmayacağını savundu.

Destek paketinin hızlı toparlanmayla yüksek enflasyonu tetikleyebileceğine ilişkin endişelerin sorulması üzerine Yellen, "Bunun olacağını gerçekten düşünmüyorum. Salgından önce yüzde 3,5'lik işsizlik oranımız vardı ve enflasyonda artış sinyali yoktu." yanıtını verdi.

HİSSE PERFORMANSLARI

Kaliforniya sağlık yetkilileri Disneyland ve diğer tema parkları, stadyumlar ve açık hava eğlence mekanlarının 1 Nisan gibi erken bir tarihte yeniden açılmasına izin verecek yeni kurallar belirlendiğini açıkladı, Walt Disney hisseleri yaklaşık yüzde 6 değer kazandı. 

GameStop Corp, şirketin bir e-ticaret işine geçişi yönetmek için ortaklardan Ryan Cohen'i seçtiğini açıklamasının ardından hisseleri yaklaşık yüzde 42 arttı.

Tahvil faizlerindeki artışa Yellen yorumu

 

Avrupa borsaları haftanın ilk gününü yükselişe kapattı

 

Borsa kur baskısıyla günü 1.530 puandan tamamladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)