E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaWall Street’te kâbus ayı başladı---

Wall Street’te kâbus ayı başladı

Wall Street’te kâbus ayı başladı
01 Eylül 2020 - 10:07 borsagundem.com

ABD borsalarında artan belirsizliğin üzerine eklenen mevsimsel riskler ciddi volatilite yükselişlerine neden olabilir. ABD borsaları korku dolu bir aya giriş yaptı

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Dow Jones endeksi 36 yılın en iyi ağustos ayını geçirdi. Fakat gelecek dört hafta yatırımcıları korkuya sevk ediyor.

Yatırım danışmanlığı şirketi Ally Invest’in Baş Yatırım Stratejisti Lindsey Bell artan belirsizliklerle birlikte mevsimsel trendlerin etkisiyle volatilitenin güçlü bir geri dönüş yapacağını öngörüyor.

Bell CNBC’ye verdiği demeçte, “Eylül ayında pozitif verim alma ihtimaliniz genellikle çok düşüktür. Yüzde 50’nin altındadır” diyerek rallinin çok daha zorlu ilerleyeceğini de ifadelerini de ekledi.

Baş stratejist eylül ayını en büyük piyasa riskleri arasında değerlendiriyor. Bell, ABD’deki ikinci korona virüs teşvikleri tartışmalarını, mali bütçe görüşmelerini, başkanlık seçimine ilişkin geri sayımı ve şirket kongre dönemini piyasalar için belirsizlik taşıyan diğer etmenler olarak sıraladı.

Lindsey Bell, “Belirsizliğin artmasıyla volatilitede yükseliş göreceksiniz. Bunu bugün gördük. VIX endeksi ürkütücü bir şekilde yükseliyor” ifadelerini kullandı.

Korku endeksi olarak da adlandırılan volatilite endeksi (VIX) borsaların aylık süreçteki vadeli esnekliğini ölçer. Geçtiğimiz 2 ayda endeks %13’ün aşağısında seyrediyordu. Ancak geçtiğimiz 5 seansta endeks %18’in üzerine yükseldi.

Bell, belirsizlikler nedeniyle eylül ayında günlük %1 ila %1,5'lik oranlarda dalgalanmalar olmasını bekliyor. Baş stratejist, "Seçimlere ve diğer bazı belirsizliklere yaklaşıkça, piyasadaki bu tür dalgalanmaların geri dönmesine yol açılıyor" ifadelerine yer verdi.

Yatırımlarında halter stratejisini kullanan Bell piyasalardaki bu zayıflığı stratejik fırsat olarak kullanmayı öneriyor. Baş korona virüs ve aşı konusu üzerinde daha iyi haberlerin ortaya çıkmasıyla birlikte stratejist döngüsel veya değer tipi hisse gruplarının önünde sonunda sağlam bir zemin bulacağına inanıyor. Bell bu öngörüsüne örnek olarak ihtiyari tüketici harcamaları sektörünü gösteriyor.

Baş stratejist teknoloji alanındaki hisselerin ekonomik büyümeyle çok fazla ilişki içerisinde olmadığına dikkat çekti. Bell bu alanda yükselişlerin devam edebileceğini belirterek yatırımcılara dalgalanmalardan korunmak için bu sektörü öneriyor.

Küresel bir satış dalgasıyla karşı karşıyayız

 

Küresel piyasalar kazançlarını geri verdi

 

JPMorgan’dan yatırımcılara Trump uyarısı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)