E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaWall Street’te göstergeler gerçeği yansıtmıyor---

Wall Street’te göstergeler gerçeği yansıtmıyor

Wall Street’te göstergeler gerçeği yansıtmıyor
18 Mayıs 2020 - 15:30 borsagundem.com

ABD borsalarında geçtiğimiz hafta dalgalı bir seyir hüküm sürdü. Uzmanlar Wall Street endekslerinde gerçekliğin çok daha kötü olduğunu vurguluyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Wall Street geçtiğimiz 23 Mart dip seviyesinden sonra en kötü haftasını geçirdi. Fakat ABD merkezli kredi bankası Bryn Mawr’ın Baş Yatırım Sorumlusu Jeffrey Mills piyasada bazı handikaplar olduğu konusunda uyarıyor.

Mills’e göre Wall Street ekonomik kısıtlamalar nedeniyle doğru fiyatlandırma yapamıyor.
“Hisse senetleri piyasasında şu anki risk kazancından hoşlanmıyoruz” diyen Mills CNBC’ye verdiği röportajda, “S&P 500’de 2.800 puandan sonraki ralliyi hisse senetleri üzerindeki baskıyı biraz hafifletmek için kullandık” ifadelerini kullandı. Mills, “Piyasalar şu anda 20 kat kazançla işlem görüyor. Bence bu oran şu anki belirsizlik göz önüne alındığında bir miktar yüksek olabilir” dedi.

Baş Yatırım Sorumlusu özellikle korona virüsün etkisiyle oluşabilecek büyük iflas dalgası ve S&P 500’ün 23 Mart seviyesinin aşağısına inmesinden endişe ediyor.

Mills röportajında, “S&P 500 şirketlerinin sadece yüzde 15’i 200 günlük ortalamalarının üzerinde. Eğer yatırımcılar borsada güvenlikli olarak belirledikleri bir alana çekilmek isterlerse bu alan yine sermaye büyümesi geniş olan hisseler olacaktır” dedi. Baş Yatırım Sorumlusu, “Döngüsel hisselere bakın. Düşük sermayeli şirketlere, bankalara, ulaşım şirketlerine bakın. Tüm bu alanlar ekonomide daha dayanıklı bir toparlanmayı işaret eder. Bu alanlar şu anda 2018 yılının aşağı seviyelerinde kitlenmiş durumdalar” ifadelerine yer verdi.

Ayrıca Mills, Wall Street tahminlerine güvenmenin zor olduğunu söylüyor. Mills'e göre, kazançlar ve ekonomik tahminler haritanın her yerinde olabilir, çünkü eşi görülmemiş kapatmalar piyasa tahmincilerini hiç bilmedikleri bir yere doğru götürüyor.

"Verilerin beklentilere göre tam olarak nereye geleceğini tahmin etmek, gerçekten çok zor" diyen Baş Yatırım Sorumlusu "Gördüğümüz bazı verileri yakalamak için bile yeni grafikler icat ediyoruz" ifadelerine yer verdi.

Warren Buffett’ın dönemi bitti

 

Küresel borsalarda yeni düşüş beklenmiyor

 

FED Başkanı konuştu vadeli endeksler yükseldi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)