E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaWall Street’te gerilim artacak---

Wall Street’te gerilim artacak

Wall Street’te gerilim artacak
04 Haziran 2021 - 11:20 borsagundem.com

175 milyar dolarlık varlığın yönetiminden sorumlu ünlü borsa uzmanı Amanda Agati korku endeksi olarak da bilinen volatilite endeksinin önümüzdeki sonbahar aylarında hızlı bir şekilde artacağı konusunda uyardı

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Yatırım danışmanlığı şirketi PNC Financial’ın Baş Yatırım Sorumlusu Amanda Agati Wall Street şirketlerinin borsalardaki değerlerini, ABD Merkez Bankası’nın (FED) piyasa desteklerini sınırlayacağına ilişkin konuşmaları ve teşvik paketi dalgasının sonlanmasını borsalar için üst üste gelen kötü haberler olarak tanımlıyor. Yıldız yatırımcıya göre Wall Street’e aylarca sürecek yüksek volatilite hakim olabilir.

Agati CNBC’deki röportajında, “Yatırımlarını için seçeceğiniz yerde çok fazla dikkatli davranmalısınız” dedi. Borsa uzmanı, hem borsalarda hem de sabit gelir piyasasında değerlemelerin çok yüksek olduğuna dikkat çekerek piyasaların geleceği için karamsar düşündüğünü belirtti.

Borsa uzmanının tahminlerinin büyük bir kısmında hem tahviller hem de hisse senetleri için alışılmışın dışında volatilite dinamiklerinin oluşacağı beklentisi söz konusu.

Agati'ye göre, piyasanın korku göstergesi olarak kabul edilen ve aylık bir zaman aralığında gelecekteki volatiliteyi yansıtan CBOE Volatilite Endeksi (VIX) tarihsel ortalamasına geri döndü. Ancak borsa uzmanı, yatırımcı sözleşmelerinin tümünün pandemi ABD'yi vurmadan önceki Ocak 2020'den hala daha yüksek olduğuna dikkat çekiyor.

Ünlü yatırımcı ayrıca VIX Endeksi’nin tahvil piyasasındaki eşliği olan Merill Lynch MOVE Endeksi’nin 2020’nin bahar aylarındaki seviyelerine yükseldiğini belirtiyor.

Agati borsalardaki bu iki trendin büyük fiyat dalgalanmalarına neden olabileceği konusunda uyarıyor. 175 milyar dolarlık varlığın yöneticisi konumunda bulunan yıldız yatırımcı, “Normalin üzerinde fiyat değişimleri görmeye yakınız” dedi.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre FED’in politikaları borsaların geneli için en büyük riski teşkil ediyor. Agati, “Aslına bakılırsa borsaların geleceği için en büyük riski enflasyon verilerinin teşkil ettiği görüşüne inanmıyorum. Bizim görüşümüze göre son dönemde FED yetkililerinin son zamanlarda dillendirdiği piyasa desteklerinin sınırlanacağı açıklamaları çok daha önemli” dedi.

Reddit yatırımcılarına uyarı

Agati, teşvik ödemeleri sona erdikçe, AMC Entertainment ve GameStop da dahil olmak üzere Reddit isyanı tarafından yönlendirilen son derece spekülatif işlemlerin yaz sonuna kadar gevşemesini bekliyor.

Agati ABD hisse senetlerinin gelecek eylül ayında “finansal bir uçurumla” karşı karşıya kalacağını ve bu süreçte değerinin altındaki ve düşük sermayeli hisse senetlerine olan yatırım stratejisinin büyük ölçüde değişeceğini öngördüğünü söyledi.

Borsa uzmanı yatırımcılara güvenilir kazançlar için ABD dışına yatırım yapmayı düşünmelerini tavsiye ediyor. Gelişmekte olan pazarları cazip bulduğunu belirten Agati bu bölgede yatırımlarını korumaya ve arttırmaya devam ettiğini belirtti.

Kripto paraların çöküşünün gerçek nedeni

 

Dolar, zirveden inmiyor

 

Borsa İstanbul'da yatay açılış

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)