E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaWall Street'te endekslere 'Senato' çelmesi---

Wall Street'te endekslere 'Senato' çelmesi

Wall Street'te endekslere 'Senato' çelmesi
30 Aralık 2020 - 00:21 borsagundem.com

Temsilciler Meclisi'nde kabul edilen 600 dolarlık yardımın 2 bin dolara çıkarılması teklifi Senato'da bloke edildi. Teklifin Senato'da takılması üzerine Wall Street'te yatırımcılar satışa yöneldi, endeksler eksiye düştü


Yılın son haftasına yükselişle başlayan ve salı günü de yükselişini sürdüren ABD borsaları, Senato'dan gelen haberle erken kazançlarını kaybeti. Korona virüsle mücadele kapsamındaki nakdi yardımın 2 bin dolara çıkarılması teklifinin Senato'ya takılması üzerine yatırımcıların alım iştahları düştü ve hızlı satışlar başladı. Gün sonunda 3 ana endeks de günü ekside kapadı. 

Dow Jones sanayi endeksi günü 68,3 puan ve yüzde 0,22 oranında düşüşle 30,335,67 puana gerileyerek kapadı. S&P 500 de 8,32 puan ve yüzde 0,22 oranında kayıpla gün sonunda 3,727,04'e düştü. Nasdaq ise 49,20 puan ve yüzde 0,38 oranında düşüşle günü 12,850,22 seviyesinde kapadı.

ABD Senatosu Çoğunluk Lideri Cumhuriyetçi Mitch McConnell, Demokratlar'ın oylarıyla Temsilciler Meclisinden geçen 600 dolarlık nakit para yardımını 2 bin dolara çıkarmayı öngören tasarıyı bloke etti.

McConnell, hafta içinde konuyu ele alacaklarını ve yüksek nakit desteği içeren yeni bir tasarı sunmayı düşündüklerini söyledi.

McConnell'ın açıklamalarına Twitter hesabından tepki gösteren ABD Başkanı Donald Trump ise söz konusu tasarının "bir an önce" Senatoda geçirilmesi gerektiğini belirtti.

ABD'de 2 bin dolarlık nakit desteğe Cumhuriyetçi engeli

 

Apple hisseleri rekor kırarak Amazon'u geride bıraktı

 

Avrupa borsalarında rekor yükseliş devam ediyor

 

Borsa İstanbul rekordan rekora koşuyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ahmet30 Aralık 2020 08:20

    Yahu arkadaş bir teşvik paketi çıkaracaksınız aylardır ne halt yediğiniz belli değil.olan bizim teknoloji fonlarına oluyor.