E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaWall Street’te çöküş devam edecek---

Wall Street’te çöküş devam edecek

Wall Street’te çöküş devam edecek
09 Eylül 2020 - 10:09 borsagundem.com

Teknoloji hisseleri önderliğinde ABD borsalarında izlenen düşüş yatırımcılarda dipten alma iştahı doğursa da düşüşlerin bir süre daha devam etmesi bekleniyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsalarında teknoloji hisselerinin çöküşü devam ediyor. Nasdaq endeksi geçtiğimiz Perşembe gününden bu yana %10’dan fazla değer kaybetti. 23 Mart tarihindeki dip noktasından itibaren ABD borsalarına teknoloji hisseleri liderlik ediyordu. Büyük sermayeli teknoloji hisselerinde aşırı değerlenmenin ardından izlenen kayıplar dipten alma hamlelerine de şüpheyle yaklaşılmasına neden oluyor.

ABD borsalarında düşüşten yararlanma zamanının henüz gelmediğini düşünen isimlerden biri de James Bianco. Borsa araştırmaları firması Bianco Research’ün Başkanı Bianco CNBC’ye verdiği röportajda Wall Street endekslerindeki düşüşün %10 ila %15 aralığında olabileceğini belirtti.

Bianco röportajında düşüşlerin hızlandığına dikkat çekerek, “Borsa satış dalgasına zayıflık gösteriyor. Bu durum Mart ayından bu yana görmediğimiz bir şeydi. Bu nedenle piyasaya girmek için bir miktar erken olduğunu düşünüyorum” ifadelerine yer verdi.

Borsa uzmanı opsiyon piyasasındaki spekülatif faaliyetler çılgınlığını sorgulayarak aşırı satın alma koşullarını ve ikinci korona virüs teşvik paketini satış dalgasının katalizörü olarak gösteriyor. Bianco, “Eylül ayındayız. Teşvikler hala şüpheli görünüyor ve kurtarma paketi alıp almayacağımızı kimse bilmiyor. Borsa aşırı değerlenmiş durumda ve bol miktarda fazlalığı var” dedi.

Nasdaq Endeksi geçtiğimiz Çarşamba ulaştığı son rekordan bu yana %10’dan fazla bir düşüş gerçekleştirdi ve resmen düzeltmeye girmiş oldu. Bianco teknoloji hisselerinde bir miktar rahatlama öngörüyor ve daha geniş piyasalarda da benzeri bir iyimserliği taşıyor. Borsa uzmanına göre endekslerin yıl içerisinde tekrar yükseliş yakalama ihtimali oldukça yüksek.

Wall Street tarihinin en büyük balonu

 

FED borsaları ayı piyasasından kurtarır

İlkbaharın sonunda boğa piyasası tercihlerine dönen Bianco tamamen ayı piyasası tercihine gitmemesinin en büyük sebebi ABD Merkez Bankası (FED). Piyasalarda yeniden olumsuz bir hava oluşabileceğini ardındansa FED’in buna cevap vereceğini öngören Bianco kendisini düzeltme cephesinde olarak tanımlıyor. Borsa uzmanına göre şu an için en akıllıca hamle beklemek.

Bianco, “Mart ayına geri döndüğünüzde eğer dört ya da beş gün erken davranmış olsaydınız borsalar geri dönüş yapmadan %15 daha kaybetmiş olurdunuz ve ardından ralli sizin başlama noktanıza ancak ulaşırdı. Bu nedenle sürecin zamanla belli olmasını beklemek daha doğru olur” dedi.

Boğa piyasası uzmanı Wall Street’te %15’lik düşüş bekliyor

 

Borsa İstanbul küresel dalgada savrulur mu?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)