E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaWall Street’te boğa piyasasının sonu yakın mı?---

Wall Street’te boğa piyasasının sonu yakın mı?

Wall Street’te boğa piyasasının sonu yakın mı?
31 Mayıs 2021 - 13:31 borsagundem.com

ABD borsaları ekonomik verilerdeki iyimserliğe rağmen geçtiğimiz iki hafta boyunca sınırlı bir yükseliş kaydedebildi. Yatırımcılar borsalarda potansiyel kötü haberlerin fiyatlandırılmadığından endişeli


BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Dow Jones Endeksi geçtiğimiz hafta 125’inci doğum gününü kutladı. Ancak yatırımcılar kendilerini kutlamaların ortasına bırakmış ya da sert bir geri çekilmeye katılmış gibi görünmüyor. Wall Street endeksleri iki haftadır süren yön arayışında geçtiğimiz haftayı mütevazı bir yükseliş kapattı.

Barron’s’un haberine göre, özel servet danışmanlığı şirketi CIBC’nin Baş Yatırım Sorumlusu David Donebedian Wall Street’e ilişkin yorumlarında, “Eğer sadece geleneksel değerleme ölçütlerine bakarsanız tarihsel açıdan yükselişler görüldüğüne tanık olursunuz. Bu nedenle borsalara temkinli ve ayı piyasası yönünde yaklaşmak oldukça kolay. Ancak tahvil oranlarında reel getirilerin negatifliği devam ediyor Dev parasal genişleme politikaları ve bu yılla gelecek yıla ilişkin güçlü bilanço beklentilerine olan inanış da eklendiğinde söz konusu değerlemeler hala düşük olabilir” ifadelerine yer verdi.

Credit Suisse Stratejisti Jonathan Golub'a göre, S&P 500 son 12 ayda %39 yükselirken, endeksin ileriye dönük bilanço beklentileri de yaklaşık %40 arttı. Yaklaşık 22 kat ileriye dönük fiyat kazanç oranı pahalı bir piyasayı gösteriyor olabilir, ancak ralliyi destekleyen durumun birden fazla sebep bulunuyor.

Borsagundem.com’un derlemelerine göre geçtiğimiz hafta ABD’de yayınlanan perakende satış verileri ABD ekonomisindeki patlamanın şirket bilançolarını destekleyeceğini gösteriyor. Borsa araştırmaları şirketi Yardeni Research’ün rakamlarına göre S&P 500 Endeksi’ndeki şirketlerin ileriye dönük net kâr marjları %12,8’le rekor seviyelere ulaştı. Maliyet enflasyonu, tedarik zinciri baskıları ve yükselen emtia fiyatları endişelerine rağmen şirketler tüketiciye ürünlerini ulaştırmakta başarılı bir performans gösteriyor gibi görünüyorlar.

Donebedian yatırımcılar açısından güçlü talep, trendleri daha da yükseğe itmeye devam eden bilançolar ve ABD Merkez Bankası’nın (FED) piyasayı desteklemeye devam etmesi ortamında piyasanın karşısında pozisyon almanın zor olduğunu belirtiyor.

Fırtına öncesi sessizlik

Ancak borsalarda bir fırtına öncesi sessizliğin olduğu da gizli bir durum değil. Aşırı derecede artmış fiyat kazanç oranları ortamında yükselen faiz ve tahvil oranları yatırımcıları endişelendirmeye devam ediyor. ABD’deki enflasyon görünümü ile FED politikalarının birleşik etkilerinin 2021’in ikinci yarısında piyasalar üzerinde daha yoğun bir şekilde hissedilmesi beklentilerin arasında.

Wall Street yatırımcıları %1,6’ya kadar yükselen 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirilerinin yıl sonuna kadar %2’ye ulaşacağı konusunda fikir birliğine varmış durumda. ABD’deki potansiyel vergi artışları, Kovid-19 nedeniyle küresel uçuşlarda meydana gelebilecek herhangi bir engel ve yaşanabilecek herhangi bir kötü sürpriz piyasaları derinden sarsabilir.

Sermaye danışmanlığı şirketi Per Stirling Capital Management'ın Genel Müdürü Robert Phipps konuyla ilgili, “Hali hazırda fiyatlandırılmış iyi haberler üzerinden hareket ediyoruz. Ancak kötü haberlerin yükselişi henüz fiyatlandırılmadı ve ticaret hacmi düşecek. Borsaların bir süre dalgalı seyirde hareket etmesi beni şaşırtmayacaktır” açıklamalarında bulundu.

 

Borsalarda belirsizlik dönemi yaklaşıyor

 

Yatırımcılar teknoloji hisselerine alternatif arayışında

 

Çin'de halka arz fonları, yükselişlerini sürdürüyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)