E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaWall Street'te aşı rallisini virüs durdurdu---

Wall Street'te aşı rallisini virüs durdurdu

Wall Street'te aşı rallisini virüs durdurdu
12 Kasım 2020 - 18:12 borsagundem.com

ABD borsalarının hafta başından beridir sürdürdüğü ralliyi korona virüs vakalarındaki artış durdurdu. Endeksler New York'taki yeni kısıtlama kararlarını değerlendiriyor

ABD borsaları güne karışık seyirle başladı.

Açılışta Dow Jones endeksi, yüzde 0,52 azalışla 29.244,90 puandan işlem gördü.

S&P 500 endeksi yüzde 0,30 azalışla 3.561,93 puandan ve Nasdaq endeksi yüzde 0,16 artışla 11.804,96 puandan işlem görmeye başladı.

Endekslerdeki karışık seyirde, korona virüs (Kovid-19) salgınında artan vaka sayıları etkili oldu.

Kovid-19 vaka ve ölü sayısında dünyada ilk sırada bulunan ABD'de, Kovid-19 bulaşan kişi sayısı 10 milyonu aştı. Kovid-19 vakalarındaki hızlı artış nedeniyle New York'ta yeni kısıtlama kararları alındı.

Salgına karşı alınan tedbirlerin sıkılaşmaya başlamasıyla, ekonomideki toparlanmaya ilişkin endişeler de yeniden artış gösterdi.

Aşı haberleri kısa vadeli tehdit mi?

Makroekonomik tarafta ise ABD'de bugün açıklanan verilere göre, Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), ekimde aylık bazda değişim göstermedi, yıllık bazda ise yüzde 1,2 artarak beklentilerin altında kaldı.

Ülkede işsizlik maaşı başvurusunda bulunanların sayısı ise geçen hafta 48 bin kişi azalarak 709 bine geriledi. Beklentilerin üzerinde düşüş kaydeden başvurular, Kovid-19 salgınının etkili olmaya başladığı mart ayından bu yana en düşük seviyeye indi.

ABD'de işsizlik başvuruları 8 ayın en düşük seviyesinde

 

ABD'de enflasyon ekimde de aynı kaldı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)