E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaWall Street’te %30’u aşan düşüş bekleniyor---

Wall Street’te %30’u aşan düşüş bekleniyor

Wall Street’te %30’u aşan düşüş bekleniyor
25 Ocak 2021 - 12:36 borsagundem.com

ABD borsaları Biden yönetimiyle birlikte işletme yanlısı politikalardan uzaklaşmaya hazırlanıyor. Ayı piyasası uzmanı Davide Tice’a göre bu durum Wall Street’in çok sert düşüşler yaşamasına neden olabilir

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Uzun süredir ayı piyasası destekçisi olan ünlü yatırım uzmanı David Tice yatırımcılar borsalarda sert bir düşüş ihtimaline karşı uyardı. Wall Street’in en az %30 oranında düşeceğini öngören Tice, düşüş tahmininin en önemli sebeplerinden birisi olarak Washington’ın kurumsal şirketlere uygulaması muhtemel politikalar olduğunu söyledi.

Ünlü yatırımcı CNBC’ye verdiği röportajda, ABD Başkanı Joe Biden’ın politikalarına ilişkin şüphelerini belirterek “Şu anda hem Senato hem de Temsilciler Meclisi’ni elinde bulunduran bir Biden yönetimine sahibiz. Kapitalizm karşıtı politikalar uygulamaya çok daha fazla yatkınlar. Asgari ücreti şimdiden arttırdılar. Bu harcamalar cephesinde bilançolara zarar verecektir” ifadelerine yer verdi.

Tice’a göre bara basılmasını destekleyen gevşek parasal ve mali politikalar da Wall Street için sorun oluşturuyor. Borsa uzmanı, “Tüm bunlar finansal piyasalar için iyi değil” açıklamasında bulundu.

Tice 2008’de Küresel Finans Krizi yaşanırken ayı piyasası fonu Prudent Bear Fund’ı yönetmesi ile tanınıyor. Ünlü yatırımcı daha sonraki süreçte söz konusu fonu Federated Hermes’e satmıştı.

Şimdilerde ise Advisor Shares’in ayı piyasası borsa yatırım fonuna danışmanlık yapan Tice kariyerinin büyük bölümünü boğa piyasası süreçlerinde ayı piyasası tahminleri oluşturarak geçirdi. Şu anda yönettiği fonu da borsaların düşük performans göstermesine göre ayarlayan Tice bir süredir baskı altındaydı. Danışmanlık yaptığı Advisor Shares Ranger Equity Bear borsa yatırım fonu son üç aydır %32 düşüş gösterdi.

Tice yatırımcılara yaptığı son uyarıda piyasalardaki sorunların artarak devam ettiğini savundu. Yatırım uzmanı ayrıca borsalardaki aşırı değerlenmenin ve korona virüs aşısına ilişkin şüphelerin kötümserliğini tetiklediğini belirtti.

Borsa uzmanı “Aşı her derde deva değil. Bu konuda çok fazla iyimserlik gördük ancak virüsün yeni mutasyonları var ve ileriye dönük kesin bir risk söz konusu” açıklamasında bulundu.

Tice yatırımlarındaki zamanlamasının her seferinde yerinde olmadığını kabul ediyor. Ayı piyasası uzmanı, “Ben ayı piyasasının bakış açısının nasıl olduğunu gördüm ve insanlar beni kalıcı bir ayı piyasası savunucusu olarak tanımladılar. Ben Avustralya Ekonomi Okulu’na inanıyorum. Bu görüşe göre düşüşlerin büyüklüğü bir önceki patlamalar sırasında oluşan aşırılıklarla doğru orantılıdır. 1998,1999 yıllarında ve 2006 ila 2007 yılları arasında krizi erken tahminler gerçekleştirdim” ifadelerine yer verdi.

Borsalar çöktüğünde bu çöküş sert olacak

Ayı piyasası görüşlerine rağmen Tice borsalardaki çöküş için bir zaman vermiyor. Yüzde otuzu aşan düşüşler beklediğini belirten Tice, “Borsa genişlemeye daha yatkın. Ancak çöktüğünde bu muhtemelen çok sert olacak ve yatırımcıların uzun süre acı çekmesine neden olacak” açıklamasında bulundu.

Tüm bu nedenlerden Tice halen altın yatırımını savunuyor. Altın 23 Mart tarihinden bu yana %25’lik bir yükseliş göstermişti. Yatırım uzmanı konuyla ilgili, “Altın bireysel yatırımcılar ve portföy yöneticileri tarafından dramatik bir seviyede tercih edilmiyor. Altın hisseleri inanılmaz derecede ucuz” sözlerine yer verdi.

Tice Bitcoin yatırımlarını da beğendiğini açıkladı. Yatırım uzmanı, “Bitcoin’in göz ardı edilebileceğini sanmıyorum. Bitcoin’İn fiyatının 10 bin dolardan 40 bin dolara gittiğini gördük. Bu bana kalırsa altında olabileceklerin bir ön göstergesi” dedi.

Borsalardaki balonun birkaç ay ömrü kaldı

Altın yeni haftaya temkinli başladı

 

Piyasalarda kritik haftada beklentiler

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Can3525 Ocak 2021 23:21

    Sürekli spekülatif yorumlar ile yönlendirmeler yapılıyor. Yatırımcı için önemli olan uzun vadeli dusunebilmektir. Endeks te iniş çıkışlar olabilir önemli olan doğru sirket ve hisselere yatırım yapmaktır.

  • EKRİST26 Ocak 2021 11:15

    Tamamda bir uçuza almak var ikinci kazık fiyata almak var.sen git kazıktan al uzun yıllar elinde bekle sen herhalde yeni yetmesin.

  • HATİCE KIRMIZIGÖL25 Ocak 2021 16:12

    keşke tüm hisse senetleri çöp olsa da alsak.

  • TARKUT TARKAN25 Ocak 2021 14:12

    ben inanmıyorum.abd endeksleri yakında 50-60 000 olursa şaşırtmam.

  • dedeye bak25 Ocak 2021 13:07

    kapitalizm karşıtı mı? arkadaş hayal görüyor heralde. kapitalizm ayrıca geçen yüzyıla ait bir kavram olarak kaldı. kimse kapitalizm karşıtı veya yanlısı olamaz. esas olan ekonomik faaliyetlerin sağlıklı olarak sürdürülebilmesidir. bu dinozorları alın gözümüzün önünden. iktisatçılar iktisatın da değiştiğini kabullendi bu dönemde , kimse geleceği.tahmin edemez, dede sen kahin misin