E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaWall Street’in uykularını kaçıran gerçekler---

Wall Street’in uykularını kaçıran gerçekler

Wall Street’in uykularını kaçıran gerçekler
16 Eylül 2020 - 17:45 borsagundem.com

Geçtiğimiz haftalarda Wall Street’in engebeli performansıyla yatırımcılar endişeli

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Geçtiğimiz haftalarda Wall Street’te yaşanan düşüşlerin ardından, denge sağlandı ve yıl sonu hedeflerine bağlı olarak hareket edildi. Müşteriler de plana uygun hareket etmeleri konusunda teşvik edildi.

Ancak bu yatırımcıların endişeli olmadığı anlamına gelmiyor. Son günlerde, Citigroup ve JPMorgan gibi büyük bankaların stratejistleri, ufukta görünen kara bulutlara dikkat çekti ve riskli yatırımlar daha da yükselmeden önce bazı şeylerin düzelmesini beklemek gerekeceğini söyledi.

Citi’nin ABD Baş Stratejisti Tobias Levkovich, “Wall Street genelde belirsizliği sevmez ve bu yüzden, portföy yöneticilerinin gelecek yılki hamleleri planlamadan önce piyasaları daha iyi ‘hissetmek’ istediği konusunda bir tutum görüyoruz” dedi.

Levkovich yatırımcıların çözülmesini istediği dört ana konuyu belirtti:

  1. - Kasım ayında yapılacak olan ABD başkanlık seçimlerinin sonucu.
  2. - Gelecekte hükümetten bir ekonomik teşvik paketi açıklaması yapılıp yapılmayacağı. Yapılacaksa bunun zamanlaması.
  3. - 2021 yılının ilk aylarında etkili bir aşının dağıtımının başlayıp başlamayacağı.
  4. - Hisselerin hala yatırımcılara çekici görünüp görünmediği.

Listedeki son madde için, Levkovich, ABD hane halklarının hisse satın alma oranının son 50 yılın en yüksek seviyelerinde olduğunu ve yabancı yatırımcıların halihazırda oldukça yüklü yatırımlarının bulunduğunu söyledi. Levkovich, Birleşme ve “tam yetki” satın alım şirketleri gözden düşen bazı hisseleri toplayabilecekken, “şimdilerde hisse fiyatlarını yükseltebilecek yeni para kaynağını tespit etmek güç” dedi.

JPMorgan’dan John Normand ise, cuma günü yaptığı açıklamada müşterilerine büyük teknoloji şirketlerinin tüm piyasaya kıyasla olan büyüklüğünden dolayı, teknoloji hisselerindeki herhangi bir zayıflığın devasa bir risk oluşturduğunu hatırlattı. Normand bu açıklamayı geçtiğimiz hafta teknoloji şirketlerinin hisselerinde gerçekleşen önemli düzeltmeye rağmen yaptı.

Apple (AAPL) hisseleri, ay başında tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştıktan sonra %14 oranında düşüş yaşadı. Ancak 1.97 trilyon dolarlık bir piyasa değeriyle şirket, Londra’daki FTSE 100 endeksinin toplam değerine yakın.

JPMorgan başkanlık seçimlerini ve ABD’nin parasal tartışmalarını önemli bir engel olarak görüyor. Banka aynı zamanda Brexit müzakerelerini, korona virüsün Avrupa’daki seyrini ve OPEC ile ana müttefikleri arasındaki ilişkileri de izliyor.

Normand, “bu konular açıklığa kavuşana kadar piyasaların yukarı yönlü bir hareket kazanması oldukça güç” dedi.

Wall Street endeksleri merdiven biçiminde düşecek

 

Wall Street’te ikinci satış dalgası bekleniyor

 

Wall Street devleri Blasio'yu uyardı: New York çöküyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)