E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemWall Street'in kaderi onların elinde---

Wall Street'in kaderi onların elinde

Wall Street'in kaderi onların elinde
12 Şubat 2020 - 12:56 borsagundem.com

Wall Street 5 büyük teknoloji şirketinin egemenliğinden endişe duyuyor. Şirketlerin geleceği Wall Street'in de kaderini belirleyecek.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Teknoloji devleri Apple, Microsoft, Google, Amazon ve Facebook 2013 yılından itibaren toplamda 4.4 trilyon dolar değer kazanarak S&P 500’ün en büyük 5 hissesi haline geldiler. Bu muazzam büyümeyle birlikte söz konusu 5 şirket S&P 500’ün %18’ini kapsar hale geldi.

Bu beş şirketteki olağanüstü büyüme aynı zamanda önemli bir endişeyi de beraberinde getiriyor. Şirketlerin satış pozisyonuna geçmesi durumunda piyasanın nasıl tepki vereceği ya da diğer hisselerin bu muazzam büyümeye katılamamasının oluşturacağı sonuçlar bu endişelerin sadece birkaçı.

Tüm bu endişelere rağmen Wall Street’teki yükseliş sadece beş şirketi de kapsamıyor. Piyasa doğası gereği dev hisselerin ralli sürecinde kazançları muazzam olurken daha az değerdeki hisselerde de görece küçük de olsa yükseliş görülüyor.

Bununla beraber şirketlerin ortalama ömürleri göz önüne alındığında ortaya çıkan yeni durumla ilgili endişelerin haksız olmadığı da görülebiliyor. 1960larda S&P’de bir şirketin ömrü 60 yıl civarındayken bugün bu sayı 20 yıla yaklaşmış durumda. Bu istatistiğin ortaya çıkmasında başarısız yönetimlerin yanında artan şirket evlilikleri de önemli bir yer tutuyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)