E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaWall Street’in gözü kulağı FED toplantısında---

Wall Street’in gözü kulağı FED toplantısında

Wall Street’in gözü kulağı FED toplantısında
08 Haziran 2020 - 16:34 borsagundem.com

ABD borsaları beklentileri tersine çevirecek derecede pozitif gelen işsizlik verilerinin ardından Çarşamba günü yapılacak haziran ayı FED toplantısına odaklandı

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsalarında 23 Mart dip seviyesinin ardından gelen ralli tüm hızıyla devam ediyor. Cuma günü açıklanan işsizlik rakamları piyasalara olumlu yansırken yatırımcılar Çarşamba günü yapılacak ABD Merkez Bankası (FED) toplantısı üzerinden borsaların geleceğini görmeye çalışacak.

FED çarşamba günü politika bildirimini ve aralık ayından beridir ilk kez yapacağı ekonomik beklentilerini açıklamaya hazırlanıyor. Yatırımcılar an itibariyle %0 ve %0,25 aralığında olan faiz oranlarında bir değişiklik olacağı düşünülmese de Cuma günü açıklanan ABD işsizlik verilerinin ardından FED’in yapacağı açıklama merakla bekleniyor. Ekonomistler korona virüs nedeniyle işlerini kaybedenlerin sayısının geçen ay 9 milyonu bulmasını beklerken ABD işsizlik verileri 2,5 milyon olarak açıklanmıştı.

FED bir sonraki adımı düşünecek

Baş Anlalist Brett Ryan önderliğindeki Deutsche Bank analistleri cuma günü paylaştıkları notta “Mayıs ayı işsizlik rakamlarının büyük sürprizinin ardından dikkatler Çarşamba günü yapılacak Federal Açık Piyasa Komitesi’nde FED’in bu rakamlar üzerindeki yorumlarına ve para politikasındaki potansiyel etkilerine çevrildi” ifadelerine yer verdi. Hazırlanan raporda analistler, “Haziran ayı toplantısında krizin önlenmesine odaklanmanın da ötesinde bankanın ekonomik iyileşme için ortam sağlama gibi daha klasik hedeflerine de yöneleceğini bekliyoruz” sözlerini kullandı.

Cuma günkü işsizlik verileri ABD’de işsizliğin %14,7’den %13,3’e gerilediğini gösterdi. Marketwatch analistleri bu ay için 7,25 milyon kişinin işini kaybedeceğini ve işsizliğin %19 oranına ulaşacağını bekliyordu.

İşsizlik verilerinin ardından piyasalar ayağa kalktı, ABD’deki siyahi hakları protestoları ve artan Çin-ABD gerginliğine rağmen borsalar güçlü bir yükseliş yakaladı.

Dolar değer kaybettikçe küresel borsalar yükseliyor

 

Fed'in hamlesi lafta kalır mı?

 

Gelişmekte olan piyasaların rallisi durdurulamıyor

 

Ayı piyasası sona erdi! Sıra boğaların rallisinde

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)