E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaWall Street'in en büyük sorunu seçimler değil teşvik paketi çıkmazı---

Wall Street'in en büyük sorunu seçimler değil teşvik paketi çıkmazı

Wall Street'in en büyük sorunu seçimler değil teşvik paketi çıkmazı
08 Ekim 2020 - 10:52 borsagundem.com

Wall Street’te en önemli gündem ikinci teşvik paketinin seçim sonrasına kalması haline geldi. Teşvik paketinin ertelenmesi yatırımcıların seçimlere olan ilgisini de azaltıyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsalarında eylül ayından itibaren ciddi volatilite dalgalanmaları (oynaklık) hissediliyor. Bu durumun sebebi genellikle ABD seçimleri olarak gösterilse de yatırım danışmanlığı şirketi National Securities’in Baş Piyasa Stratejisti Art Hogan hedef olarak bir türlü geçmeyen korona virüs teşvik paketini gösterdi.

Hogan CNBC’ye verdiği röportajında, “Piyasalarda volatiliteye en fazla neden olan birinci katalizör mali politikalarda izlenen yola ve Washington’daki siyasal süreçten çıkabilmesine bağlı. Daha fazla mali politika teşvikine ihtiyacımız var. Bu ihtiyacı FED’den (ABD Merkez Bankası) de duyduk, kuşkusuz, ekonomistlerden de duyuyoruz” ifadelerine yer verdi.

Baş stratejist yaz aylarında borsalarda gerçekleşen rallinin önemli bir parçasının 1,5 trilyon dolar veya daha fazla miktarda bir yardım paketinin geleceği düşüncesine bağlı olduğunu belirtiyor. Bu büyüklükte bir teşvikse tüketicilerden havayolu şirketlerine kadar herkese yardımcı olurdu.

Kapsamlı bir teşvik paketinin seçimden sonrasına kalması ihtimalinin yükselmesiyle Hogan artık Wall Street’in Beyaz Saray’ı kimin kazanacağı konusunda eskisi kadar endişeli olmadığına inanıyor.

Baş stratejist, “Bana kalırsa piyasa katılımcıları Joe Biden başkanlığı ve hatta Demokratların net zaferi konusunda kesinlikle daha rahat hissediyorlar. Beyaz Saray’daki Demokratlar ve Deomkratların kontrolündeki ABD Kongresi büyük ihtimalle daha az değil daha fazla mali teşvik getirecektir” dedi.

Hogan'a göre hükümet fonlarının miktarı, Biden'ın başkanlık planında bulunan kurumlar vergilerini artırmasının oluşturacağı maliyeti dengeleyecek.

Baş stratejist bütünsel olarak piyasanın ağustos ve eylül aylarının başına göre çok daha sağlıklı olduğunu düşünüyor. Hogan bu çıkarıma ulaşmak için göreli mukavemet endeksini kullanıyor zira baş stratejist eylül ayında gerçekleşen düşüşlerin ve bu ayın volatilite seviyelerinin, rakamları 50’den 90 seviyelerine çıkardığına dikkat çekiyor.

Hogan, “Aslına bakılırsa bu aya göreli değerlemeler baz alınırsa teknik açıdan çok daha nötr girdik. Bu bölgede bulunmak çok daha iyi olsa da bu durum daha az volatilite anlamına gelmiyor. Fakat bu kesinlikle her şeyin çok daha rasyonel bir şekilde değerlendiği bir yerde volatilitenin göründüğü anlamına geliyor” ifadelerini kullandı.

Baş stratejist S&P 500 endeksinin yıl sonuna kadar 3.200 ila 3.400 puan arasında işlem yapmaya devam edeceğini öngörüyor. Hogan’ın öngörüleri çarşamba gününü 3.419 puanda bitiren endeksteki değerlemelerin geçici olduğunu gösteriyor. Ancak Hogan 2021’den önce S&P 500’ün rekor seviyelere tırmanabilmesinin de ihtimallerden birisi olduğunu belirtiyor.

Baş stratejist, “Seçimlerin geride kalmasının oluşturduğu kesinlikle en tepeye kadar yükselebilir ve yıl sonunda 3.600 puana kadar çıkabiliriz” dedi.

Küresel piyasalar pozitif seyrediyor

 

Küresel çapta volatilite artışı dikkat çekiyor

 

ABD ekonomisindeki dev enflasyon tehdidi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)