E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinWall Street’in efsanesi hayatını kaybetti---

Wall Street’in efsanesi hayatını kaybetti

Wall Street’in efsanesi hayatını kaybetti
26 Ağustos 2013 - 10:16 borsagundem.com

Wall Street’in en eski kadın uzmanlarından Muriel Siebert, 80 yaşında hayatını kaybetti

New York Borsa’nın ilk kadın yöneticilerinden Wall Street’in kadın efsanesi Muriel Siebert 80 yaşında hayatını kaybetti.
Siebert’in en yakın arkadaşlarından biri olan ve Siebert Financial Cooperation şirketinin üyelerinden Jane H. Macon, efsane işlemcinin kanser hastalığından hayatını kaybettiğini açıkladı.
Wall Street’te Mickie takma adıyla ünlü olan Siebert, sert ve gözü pek tavırlarıyla Wall Street’in en başarılı kadınlarından biri olarak gösteriliyor.
İLK KADIN DENETMENLERDEN
Mickie, 1977 yılında New York valisi Hugh Carey tarafından New York Eyaleti Bankacılık Denetimcisi olarak ilk kadın olma unvanını da elinde bulunduruyor.
Mickie’nin göreve geldiği o yıllarda ABD bankacılık sisteminin sert dalgalanmalar yaşandığı ve faiz oranlarının rekor yüksekliklere çıktığı biliniyor.
KADINLARA DESTEK OLDU
Mickie, finans sektöründe daha fazla kadının yer alması için milyonlarca dolarlık yardım yapan bir efsane olarak da biliniyor.
12 Eylül 1932’de Cleveland’da dünyaya gelen Muriel Faye Siebert, dişçi bir baba ve bir ev hanımının kızı.
Üniversite eğitimini bitirmesine iki yıl kala 1952 yılında babasının hastalanmasından dolayı okulu bırakan Mickie, 1954 yılında cebinde sadece 500 dolarla New York’a geldiğini açıklamıştı.
Kariyerine ilk olarak Bache & Company adlı araştırma şirketinde haftalık 65 dolara stajyer olarak başlayan Mickie, Wall Street’in en efsane kadınlarından biri.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)