E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaWall Street'i kurtarma operasyonu!---

Wall Street'i kurtarma operasyonu!

Wall Street'i kurtarma operasyonu!
13 Kasım 2013 - 13:38 borsagundem.com

Fed'in tahvil alım programlarının başlangıcını yönetmiş olan Huszar, QE'nin, "arka kapıdan Wall Street'i kurtarma" olduğunu söyledi

Amerikan Wall Street Journal gazetesine yazan, 2009-2010 yıllarında Fed'in tahvil alım programının başlarını yöneten Andrew Haszar, "Üzgünüm, Amerika" diyerek, "tahvil alım programının başarısızlık olduğunu ileri sürdü.

ABD merkez bankasının, ekonomiye yardımcı olma aracı olarak QE'ye devam ettiğini söyleyen Huszar, "Ancak bu programının aslında ne olduğunu yeni farkettim: Tüm zamanların en büyük gizli Wall Street kurtarması" açıklamasında bulundu.

Huszar, parasal genişleme programının, finansal piyasalara tarihin en büyük merkez bankası müdahalesi olduğunu savunarak, Fed'in bunun için yalnızca çok az ekonomik büyüme göstermesinin gerektiğini söyledi.

QE'nin Wall Street'te olmadıkça işe yaramadığını belirten Huszar, "Amerika'nın geri kalanı için, bol şans" dedi.

Rutgers Business School'un kıdemli danışmanlarından Huszar, Fed'in işlevsizliğin merkezinde olduğunu söyleyerek, Fed'in, QE'nin, Wall Street'in yeni 'batmasına izin verilemeyecek kadar büyük politikası' hâline gelmesine izin verdiğini belirtti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • BİLANÇOLARA ODAKLANMALI BİST'TE13 Kasım 2013 14:38

    piyasaya açılan dolarların çoğu batmış banka açıklarına gitti birçok büyük bankalarının şimdi ortağı FED,öyle ki bizim bir bankanın ortağı da şu an fed,citi'ye konan sermaye payı nedeniyle.Dünyada ise hisse senetleri ve emtia piyasalarına saçılan dolarlar çoktaaan geri döndü,bizde de 93.000 endeksten niye 71.000'lerdeyiz diye hala düşünmezmisiniz acaba işte dolarlar geri döndü de ondan yani bist şimdi çok temiz yani abd kaynaklı parasal durum kalmadı bistte öyleyse fed azaltır muhabbeti palavradır böyle bilinmeli.

  • NOSTRABORSAADAMUS13 Kasım 2013 13:49

    sonuçta tuzağa kendileri düştü yani Q3,4,5 böyle gidecektir çünkü parasal genişleme şirket ve banka batmalarını önlemeye gidiyor,serbest ekonomi şampiyonu abd kontrollu ekonomiye QE'1 ile geçmişti zaten.durdururlarsa bankaları ve şirketleri batacağından devam edecekler ve 4-5 yıl sonra da bir yerlerde duvara toslayacaklardır kanımca.