E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaWall Street’i bekleyen büyük tehlike---

Wall Street’i bekleyen büyük tehlike

Wall Street’i bekleyen büyük tehlike
29 Haziran 2020 - 13:13 borsagundem.com

Salgın gündemi piyasalara hükmederken ABD borsalarında ikinci bir büyük risk hissediliyor. Wells Fargo Baş Stratejisti Christopher Harvey’e göre Biden’ın zaferi Wall Street için en büyük risk

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Korona virüs borsalarda birçok sorunun asıl kaynağı olmaya devam etse de ABD’nin en büyük bankalarından Wells Fargo Wall Street için en önemli riskin göz ardı edildiğini düşünüyor ve bu risk korona virüs değil.

Wells Fargo Securities’in Hisse Senetleri Birimi Baş Stratejisti Christopher Harvey CNBC’ye verdiği röportajda Joe Biden’ın ABD seçimlerinde ipi göğüslemesi durumunda Wall Street’te çok büyük bir darbenin hissedileceğini ve ekonomideki geri dönüşün hasar göreceğini belirtti.

Biden Wall Street'in kâbusu oldu

Harvey röportajında Biden’ın başkanlığı kazanması ihtimaline ilişkin “Bu durumun piyasalarda şu an tam olarak fiyatlandırıldığını düşünmüyoruz” ifadelerine yer verdi.

Endişenin temel kaynağı Biden’ın kazanmasıyla vergi yasasındaki değişikliklerin hisse senetleri için olumsuz bir etki bırakması. Harvey önümüzdeki süreçle ilgili endişelerini, “Anketlerde Biden öne geçiyor. Bu vergiler için ne anlama gelir? Demokratlar kazanabilir mi? Sadece Beyaz Saray değil aynı zamanda Senato’yu da kazanabilirler mi?” sorularıyla dile getirdi.

Harvey yatırımcıların korona virüs konusundaki artan vaka endişelerine ilişkin daha olumlu bir tavır aldı. Banka’nın baş stratejisti, “Her gün Kovid ile ilgili yeni manşetler görüyoruz. Haberler iyi olmasa de beklediğimiz olasılıklar içerisinde halen iyi bir yerde görünüyor” ifadelerine yer verdi.

Borsalarda uzun vadede yükseliş bekleniyor

Wells Fargo Baş Stratejisti S&P 500 ile ilgili 3.388 puan beklentisini korudu. Harvey’nin bu beklentileri endekste %13’lük bir yükseliş beklendiği anlamına geliyor.

Uzun vadeli boğa piyasası beklentilerine rağmen baş stratejist Wall Street’in kısa vadeli %5 ila %10’luk bir geri çekilmeye maruz kalacağını öngörüyor. Harvey, “Haftalardır piyasalarda daha dikkatli davranmaya başladık. Biraza hızlı gitmiştik ve şimdi sağlıklı bir düzeltmeye ihtiyacımız var” ifadelerinde bulundu.

Geri çekilmeyi lehinize kullanın

Bu geri çekilme halihazırda başlamış olabilir. ABD’nin başat endeksleri üç haftada iki kez haftalık kayıp gösterdi. Harvey yatırımcılara bu zayıflığı kendi avantajlarına kullanmalarını salık verdi.

“Değer hisselerine ve bazı düşük sermayeli hisselere yatırım yapmaya başlayın” önerilerinde bulunan baş stratejist, “Grafiklerin kötü göründüğü yerlere bakmaya başlayın ve bu finans şirketleri anlamına gelir. Sizin kredi kartı şirketleriniz” dedi.

Borsalarda haftaya damgasını vuracak 7 risk

 

Uzmanlar, yeni yatırımcılardan şikayetçi

 

Asya borsalarında hayal kırıklığı

 

Borsa İstanbul pozitif ayrışmasını sürdürecek mi?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)