E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemWall Street'i bekleyen büyük tehlike---

Wall Street'i bekleyen büyük tehlike

Wall Street'i bekleyen büyük tehlike
27 Ocak 2020 - 09:46 borsagundem.com

Amerikan borsaları bu hafta önemli bir testten geçecek. Korona virüsü salgınının gölgesinde bilançolar açıklanıyor. Beklentiler Wall Street'te düşüşün süreceği yönünde

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Dow Jones Ensdüstri Endeksi 2019 yılında %22 yükselmiş 2020’nin ilk üç haftasında da %2,2 yükseliş performansı göstererek yıla başarılı bir giriş yapmıştı. Dow Jones bütün bu yükselişin de etkisiyle bu hafta belki de yıllardır yüzleşeceği en büyük testlerden biriyle karşı karşıya. Korona virüsünün de olumsuz yönde etkilediği küresel borsaların bu haftayı sıkıntılı geçirmesi bekleniyor.

Endeksin içerisinde bulunan şirketlerin neredeyse yarısı bu hafta içerisinde tatil sezonu ve sonrası bilançolarını açıklayacak. Trilyon dolarlık şirketler Apple ve Microsoft dahil olmak üzere 14 şirket 2014 yılından sonra ilk defa bir hafta içerisinde bilanço açıklıyor.

Dow Jones’a dahil olmayan şirketler de kapsandığında Facebook ve Amazon’un da dahil olduğu 141 S&P 500 şirketinin de rapor vermesi bekleniyor. Uzmanların görüşlerine göre bu raporlar uzun süredir devam eden küresel borsalardaki yükselişin hızını kesebilir. Finansal veri yazılımı şirketi The FactSet’in verilerine göre S&P 500’ün %1,9 değer kaybedeceğini öngörüyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)