E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaWall Street yoğun bilanço haftasına yükselişle başladı---

Wall Street yoğun bilanço haftasına yükselişle başladı

Wall Street yoğun bilanço haftasına yükselişle başladı
26 Nisan 2021 - 16:37 borsagundem.com

ABD borsaları dev teknoloji hisselerinin bilanço rakamlarını paylaşacağı Nisan ayının son haftasına pozitif başladı.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları haftanın ilk gününde yükselişle açıldı.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,14 yükselişle 34.092,79 puanda, S&P 500 Endeksi %0,20 artışla 4.188,52 puanda ve Nasdaq Endeksi %0,29 artıda 14.056,93 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri %0,0134 düşüşle %1,577 seviyesinde değerleniyor.

Wall Street endeksleri teknoloji hisselerinin bilançolarını izliyor. Kapanışın ardından elektrikli otomobil şirketi Tesla’nın bilanço rakamlarını izleyecek olan ABD borsaları Nisan’ın son haftasına S&P 500’ün üçte biri büyüklüğünü oluşturan Apple, Microsoft, Amazon, Facebook ve Google’ın çatı şirketi Aplhabet’in bilançolarıyla girecek. Borsagundem.com'un derlediği bilgilere göre geçtiğimiz hafta Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq endeksleri Cuma günkü ralliye rağmen haftalık yükseliş serisine son vermişti.

Bilanço açıklamalarını bekleyen Tesla hisseleri Ocak ayındaki en yüksek seviyesi olan 900,40 dolar seviyesinin %19 aşağısında güne başladı. Tesla hisseleri halen yıl başından bu yana %3,4’lük yükseliş gösteriyor ve hisseler yıllık bazda %415’lik yükseliş göstermiş durumda.

Haftanın gündemindeki teknoloji devlerinden Apple gün içerisinde yaptığı açıklamada Kuzey Carolina eyaletinin Raleigh şehrinde yeni bir kampüs açmayı planladığını açıkladı. Teknoloji devi kampüs için 1 milyar dolardan fazla harcama yapacağını ve 3 bin kişiyi istihdam edeceğini açıkladı.

ABD’nin ekonomik takviminde ise Mart ayında dayanıklı mal siparişlerinin yalnızca %0,5 oranında artması dikkat çekiyor. Ekonomistler Şubat ayındaki %0,9’luk düşüşün ardından ekonomik teşviklerle birlikte Mart ayındaki artışın %2,2 civarında olmasını bekliyordu. Hafta içerisinde ise gözler ABD Merkez Bankası’nda (FED) olacak. FED’in Salı ve Çarşamba günü gerçekleşecek Nisan ayı para politikası toplantısından önemli politika hamleleri çıkması beklenmiyor. Ancak FED Başkanı’nın yükselmekte olan enflasyona karşı ılımlı politika izlemeye devam edeceğini açıklaması piyasaların beklentileri arasında. Perşembe günüyse ABD’nin birinci çeyrek gayrisafi yurtiçi hasılasına ilişkin ilk verileri açıklaması bekleniyor.

ABD verisi beklentileri karşılamadı

 

Wells Fargo tahvil faizlerinde sert yükseliş bekliyor

 

Bitcoin düşüşünün perde arkasında Çin mi var?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)