E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaWall Street Yellen düşüşünün ardından toparlanıyor---

Wall Street Yellen düşüşünün ardından toparlanıyor

Wall Street Yellen düşüşünün ardından toparlanıyor
05 Mayıs 2021 - 16:49 borsagundem.com

Geçtiğimiz gün ABD Hazine Bakanı Yellen’ın FED’in faiz arttırması gerekebileceği açıklamasında bulunmasıyla özellikle teknoloji endeksleri sert bir düşüş gerçekleştirmişti. ABD endeksleri yeni günde bu düşüşün yaralarını sarıyor


BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları Salı günkü düşüşün ardından yeni güne yükselişle başladı.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,03 yükselişle 34.143,43 puanda, S&P 500 Endeksi %0,32 artıda 4.177,93 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %0,60 yükselişle 13.714,99 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri %0,0004 düşüşle %1,589 seviyesinde değerleniyor.

ABD borsaları Salı günü ABD Hazine Bakanı Janet Yellen’in skandal açıklamalarının ardından sert bir düşüş göstermişti. Avrupa borsalarında ve vadeli endekslerdeki yükselişten moral bulan Wall Street endeksleri yönünü yukarıya çevirdi. Yatırımcıların odağında özel sektör istihdam rakamları var.

ABD'nin bordrolar üzerinden hesaplanan ve istihdam verileri için öncü gösterge olarak kabul edilen özel sektörde istihdam piyasa tahminlerinin az altında artış gösterdi. ADP ve Macroeconomic Advisers tarafından hazırlanan göstergelere göre, Nisan'da özel sektörde istihdam 742 bin arttı. Borsagundem.com’da yer alan habere göre piyasalarda beklenti 800 bin artış olacağı yönündeydi.

Salı günü ABD Hazine Bakanı Yellen'in ABD'de faiz oranlarının yükselmesi gerekebileceğini öne sürerek piyasaları ve ABD Merkez Bankası’nı baskı altına aldı. Yellen’ın daha sonra açıklamalarıyla ilgili düzeltme yapmasına karşın teknoloji hisselerindeki düşüşün fitili çoktan ateşlenmişti. Yellen FED’in baskı altına alınmasına ilişkin eleştirilerin ortaya çıkmasının ardından yaptığı düzeltmede, “Eğer FED’in bağımsızlığını kabul edecek bir kişi varsa sanırım o kişi ben olurum” dedi.

ABD’de istihdam verisi 7 ayın zirvesinde

 

Yellen piyasaları karıştırdı

 

ABD verileri TL’de değer kaybı yaratır mı?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)