E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaWall Street yatırımcıları kâr hedefi uzun vadeli ---

Wall Street yatırımcıları kâr hedefi uzun vadeli

Wall Street yatırımcıları kâr hedefi uzun vadeli
01 Haziran 2020 - 18:07 borsagundem.com

ABD borsalarında ikinci çeyrek için oldukça karamsar beklentiler hüküm sürerken borsaların işlem hacmi rekor seviyede arttı. Uzmanlar borsaların 2021 beklentilerine cevap vereceği konusunda şüpheli

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Korona virüs krizi Mart ayında piyasalar ağır bir darbe vurdu. 2020 için şirket kârları tahminleri giderek daha acımasız hale gelerek negatif seviyede -%20’lerin altına indi. Buna rağmen S&P 500 endeksindeki ticaret hacmi şu anda 20 kat artmış durumda ve 12 aylık kazanımlar değerlendiriliyor. Birçok şirketin hisse değerlerinin hızla yükseleceği beklentileri yatırımcıları Wall Street borsalarına çekiyor.

Fortune’un haberinde stratejistlerin Wall Street büyük oranda 2020 kazanımlarını unuttuğu ve gelecek güzel günlere yatırım yaptığı belirtiliyor. San Francisco merkezli finans şirketi Charles Schwab’ın Baş Yatırım Stratejisti Liz Ann Sonders’e konuyla ilgili yaptığı açıklamasında, “Bana kalırsa yatırımcılar piyasaya oldukça tehlikeli bir seviyeden bakıyorlar” dedi.

Hisse başı kâr oranları neye göre yükselecek?

Medya şirketi CFRA’nın Baş Yatırım Stratejisti Sam Stovall’a Fortune’a verdiği röportajda konuyla ilgili “Yatırımcılar basitçe ‘şirket kârlarına gelirsek bana bilmediğim bir şey söyleyin. 2020 yılının korkunç bir yıl olacağını zaten biliyorum’ diyorlar. Bilmedikleri şey se gelecek yılın gerçekte ne kadar iyi bir yıl olacağı” ifadelerini kullandı.

Gerçekteyse şirket kârları ve büyüme konusundaki gelecek yıl tahminlerinde tamamen farklı bir boyut söz konusu. Bazı beklentiler 2021 yılı kazanımlarında %30’luk bir artış bekliyor. Piyasaların şu anki seviyeleri üzerinden konuşan Stovall “Fiyatlar asli unsurları belirliyor. Fakat acaba çok mu yukarıya çıkarıyorlar diye düşünmeden edemiyorum” ifadelerine yer verdi.

Sonders, "Hala sorunun cevabını bilmiyoruz, sorunun ne kadar derin olduğunu bilmiyoruz." diyor. Özellikle şimdi, kâr tahminleri "hareketli bir hedef" ancak 2021 tahminleri çok daha iyimser olmakla birlikte, Sonders şu önemli soruyu sormadan edemiyor: “Çift haneli büyüme ile hisse başına kazançlar 125 dolardan mı %25 ya da %30 sıçrayacak yoksa 100 ila 90 dolar arasından mı?”

V şeklinde geri dönüş umudu

2020 kıskacından kurtulmak isteyen yatırımcılar iyileşmenin korkunç bir L şeklinde değil V şeklinde olmasını umuyorlar.

Uzmanlar, piyasaların 2. çeyrekte kazanımlarını "kesin bir dip" olarak fiyatlandırıldığını ve buradan çıkışın çok önemli olduğunu söylüyorlar. Sonders 2. çeyrek kazanımlarına ilişkin yorumlarında bu şirket kârlarının ne kadar kötü (veya iyi) olduğu ortaya çıkaracak ve bu raporlarla gelecek yıla dair V şeklinde bir toparlanma beklentilerini teyit etmeli ya da reddetmelidir.

Rekor sayıda işyerinin kapanması ve öbek hisse olarak belirtilen birçok S&P 500 şirketinin ikinci çeyrek boyunca tedarik dahi sağlamaması Sonders’e göre piyasaları bir dart oyununa benzetiyor. “Muhtemelen bazı analistler gözlerini kapatıp bir numaranın üzerinde duruyor ve bu da diğerleri kadar iyi diyor” ifadelerini kullandı.

ABD'de ISM imalat endeksi 11 yılın dibinden çıktı

 

Wall Street ABD’yi karıştıran üç haberi de umursamıyor

 

New York borsası düşüşle açıldı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)