E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaWall Street uzmanlarının performansını geçen küçük yatırımcı portföyü---

Wall Street uzmanlarının performansını geçen küçük yatırımcı portföyü

Wall Street uzmanlarının performansını geçen küçük yatırımcı portföyü
15 Haziran 2020 - 14:30 borsagundem.com

2008 krizinden beri borsaların gerisinde kalan Wall Street uzmanları şimdi de küçük yatırımcılara yenildi

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Son zamanlarda bireysel yatırımcıların borsaya katılımlarının artırdığı bir sır değil. Bireysel yatırımcıların sayısı giderek artarken aynı zamanda profesyonel yatırımcılardan daha iyi performans gösteriyor olabilir.

Goldman Sachs’ın tanınmış stratejisti David Kostin liderliğindeki stratejistlere göre borsaların dip yaptığı 23 Mart’tan itibaren bireysel yatırımcıların favorisi olan bir hisse senedi sepeti %61 artarken yatırım fonları ve hedge fonlar (riskli fon) tarafından yönetilen yatırım fonları %45 oranında değer kazandı.

Bankanın araştırmasına göre 2008 finans krizinden beri borsaların gerisinde kalan Wall Street profesyonelleri, şimdi de küçük yatırımcılar tarafından oluşan 16 puanlık performans farkıyla hezimete uğramış olabilir.

Goldman’a göre bireysel yatırımcılar en çok ABD Merkez Bankası FED ve hükümetin teşviklerinden yararlanan ve ekonomik açıdan hassas olan küçük şirketlere yatırım yaptı. Goldman araştırmacılarına göre bu tür hisseler “değer arayan küçük yatırımcılar” tarafından hızlıca benimsendi.

Bireysel yatırımcıların en çok aldığı hisseler arasında Penn National Gaming, Moderna, Tesla Inc, MGM Resorts International, Royal Caribbean Cruises, Marathon Oil, Snap, GoPro, Norwegian Cruise Line, Groupon, Nvidia, Ford Motor Co, Facebook ve Apple bulunmakta.

Ölümcül korona virüsün ikinci dalgası ekonomilerin yeniden açılmasına engel olacağı düşüncesiyle küresel piyasalar ise bugün keskin bir şekilde düştü. AXA Investment Managers esas yatırımlar biriminin CIO'su Chris Iggo, "Risk küresel çapta bir ikinci dalganın gelmesi. Şimdi portföylerde uzun vadeli tahvillere yer verme zamanı." dedi.

Virüs nedeniyle 3 kat artan hisse daha da yükselebilir

Borsa'ya virüs geri mi geldi?

Kaplan: İşsizlik 2020'de düşmeyecek

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Velican15 Haziran 2020 20:58

    Bizde de aynı. Sözde diplomalı, yetkili uzman analistin işi gücü ky.cıyı ters köşe yapmak, yani uzmanlar, analistler baronların ayakçısı ...

  • MELİS MARMARİSLİ15 Haziran 2020 16:34

    büyükler hep bir türlü alem eder kallem eder düdüklerler.

  • Burak15 Haziran 2020 15:26

    Turkiye de yillardir geciyor kucuk yatirimci. Buyukler hep terste kaliyor yillardir.