E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemWall Street, Trump karşıtı kongre üyesine karşı birleşti---

Wall Street, Trump karşıtı kongre üyesine karşı birleşti

Wall Street, Trump karşıtı kongre üyesine karşı birleşti
19 Haziran 2020 - 17:26 borsagundem.com

ABD finans dünyasının kalbi Wall Street’in devleri, 2018’de 29 yaşındayken Temsilciler Meclisi’ne seçilen en genç üye olan Alexandria Ocasio-Cortez’i devirmek için uğraşıyor.

ABD'de 3 Kasım'da genel seçimler yapılacak. Bunun öncesinde partiler, ön seçimlerle meclis ve kongre üyelikleri için gösterecekleri adayları belirliyor. Normalde bu seçimler çok fazla gündem olmasa da bu konuda istisna bir kişi var: Alexandria Ocasio-Cortez…

‘SOSYALİST' GÖRÜŞLERİ SEVİLMİYOR
Financial Times'ta yer alan habere göre, Wall Street'in en güçlü figürlerinden bazıları, Cortez'e karşı birleşmiş durumda. 23 Haziran'da New York'un 14. Bölgesi için yapılacak ön seçimde Ocasio-Cortez'in karşısına çıkacak olan eski gazeteci Michelle Caruso-Cabrera'ya Blackstone'dan Stephen Schwarzman ve Goldman Sachs'tan David Solomon gibi milyarderler bağış yağdırdı.

Alexandria Ocasio-Cortez, 2018'deki seçimi kazandığında 29 yaşındaydı. ABD Temsilciler Meclisi’ne girmeyi başaran en genç kişi oldu. Cortez'in sosyalist görüşleri, Wall Street'in devleri tarafından sevilmemesinin en önemli nedenlerinden biri.

BAĞIŞ ORTALAMASI 10 DOLAR!
Birçok CEO'nun, bankacının ve avukatın maddi desteğini arkasına alan 53 yaşındaki Caruso-Cabrera, kampanyası için 2 milyon dolar bağış topladı.

Demokratlarınsol kanadından Bernie Sanders gibi isimlerin yanı sıra ülke çapında halktan büyük destek gören Ocasio-Cortez'in topladığı bağış miktarı ise tam 10 milyon 500 bin dolar oldu!

Bağış toplama platformu ActBlue'nun analizlerine göre Cortez'e yapılan bağışların ortalaması 10 dolar. Bu da ne kadar fazla kişiden destek aldığının göstergesi.

CABRERA'NIN DESTEKÇİLERİ CUMHURİYETÇİLER!

Michelle Caruso-Cabrera'ya bağış yapan iş insanlarının büyük bir bölümü, başkan Donald Trump'ın da destekçisi konumunda. Ocasio-Cortez de Cabrera'nın 2015 yılında ‘Cumhuriyetçi' olarak kayıt yaptırdığını söyleyerek rakibini eleştirmişti.

Cabrera ayrıca 2010'da yazdığı kitabı ‘Haklı olduğumu biliyorsun'da Demokratlar için, “Harcama söz konusu olduğunda kontrolden çıkıyor” ifadelerini kullanmıştı. Kitabın ön sözünü yazan isim ise şu anda Trump'ın ekonomi danışmanı olan Larry Kudlow…

CABRERA: BİDEN BENİM ARKAMDA
Cortez, Cabrera için, “Cumhuriyetçiler'in, Demokratik Parti seçiminde hayatı boyunca Cumhuriyetçi olan birine destek vermesi sürpriz değil. Biz kurumsal güçlere karşı günlük işlerin peşinde koşan Amerikalılar için çabalarken, söz konusu bağışçılar Wall Street'in ihtiyaçlarını gözeten bir adayı destekliyor” ifadelerini kullandı.

Michelle Caruso-Cabrera ise Demokratlar'ın başkan adayı Joe Biden ile meclisteki sözcüsü Nancy Pelosi'nin kendisini desteklediğini iddia etti, Cortez'i ise, “Bölücü ve ayrıştırıcı” olmakla suçladı.

İKİSİ DE GÖÇMEN KÖKENLİ
İki aday politik olarak ayrışsa da önemli benzerlikleri de var. Her ikisi de göçmen kökenlere sahip ve İspanyolca konuşuyor. Cabrera gençliğinde Pizza Hut'ta garson olarak çalışarak iş hayatına atılırken, Cortez de bir dönem barmenlik yaparak geçinmeye çalışıyordu.

ABD'nin cari açığı ilk çeyrekte geriledi

Trump ile Twitter arasında yeni gerginlik

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)