E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaWall Street teşvik coşkusu ile rekorlara koştu---

Wall Street teşvik coşkusu ile rekorlara koştu

Wall Street teşvik coşkusu ile rekorlara koştu
06 Şubat 2021 - 00:22 borsagundem.com

Temsilciler Meclisi'nin teşvik paketinin çıkışını kolaylaştıracak adımı, beklentilerin gerisinde kalan makroekonomik verilerin getirdiği karamsarlığı dağıttı. Üç endeks de haftayı yükselişle kaparken S&P 500 ve Nasdaq rekor kırdı

ABD borsaları haftanın son işlem gününü yükselişle tamamlarken Kasım ayından bu yana en yüksek  haftalık kazancı elde eden S&P 500 ve Nasdaq kapanışta yeni rekorlara imza attı. 

Amerikan borsasında endeksler, hayal kırıklığı yaratan ekonomik verilere rağmen destek paketi umuduyla pozitif bir seyir izledi.

ABD Başkanı Joe Biden, Kovid-19 salgını nedeniyle ekonominin hala sıkıntıda olduğunu belirterek ekonomik kurtarma paketinin krize "gerçek" bir yanıt olacağını ve bunun sağlanması için hızla harekete geçeceğini ifade etti.

Cumhuriyetçilerden teşvik konusunda desteği bulamayan Biden ve Temsilciler Meclisi, 1.9 trilyon dolarlık Kovid-19 teşvik paketi konusunda büyük bir adım attı.

Temsilciler Meclisi bütçe düzenlemesine onay vererek ekonomik teşvik paketinin Cumhuriyetçilerin desteğine ihtiyaç olmadan Senato'dan geçirilebilecek hale gelmesini sağladı. 

VERİLER KÖTÜ GELDİ

Makroekonomik tarafta ise ülkede tarım dışı istihdam ocakta 49 bin kişi artarak beklentilerin altında kaldı. Aynı dönemde işsizlik oranı beklentilerin aksine düşüş göstererek yüzde 6,7'den yüzde 6,3'e geriledi.

ABD'de dış ticaret açığı da Kovid-19 salgının etkisiyle 2020'de bir önceki yıla kıyasla yüzde 17,6 artarak 678,7 milyar dolara ulaştı ve 12 yılın en yüksek seviyesine çıktı.

KAPANIŞ PUANLARI

Dow Jones Sanayi Endeksi 92,38 puan ve yüzde 0,3 oranında artarak günü 31.148,24 seviyesinde tamamladı. S&P 500 Endeksi 15.09 puan ve yüzde 0.39 oranında yükselerek 3,886,83 seviyesine ulaştı. Nasdaq da 78.55 puan ve yüzde 0.57 oranında yükselişle günü 13,856,30 ile kapadı.

HAFTALIK DURUM

Wall Street'in 3 ana endeksi de haftayı yükselişle kapadı. S&P 500 ve Nasdaq, ABD Başkanlık seçimlerinin yapıldığı Kasım ayından bu yana en yüksek haftalık artışlara imza attı. S&P 500 yüzde 4.65, Nasdaq yüzde 6.01 oranında yükselirken Dow yüzde 3.89 arttı.

ABD borsalarının hacmi, son 20 işlem günündeki tam seansın 15,5 milyar ortalamasına kıyasla 13,65 milyar hisse oldu.

GAMESTOP YÜKSELDİ

Son zamanlarda sosyal medyada aşırıya kaçan ticaret çılgınlığına yakalanan GameStop hisseleri, çevrimiçi broker Robinhood'ın amatör yatırımcılar ile Wall Street hedge fonları arasındaki savaşın zirvesinde uygulanan tüm satın alma engellerini kaldırmasının ardından Cuma günü yüzde 19,2 arttı.

ABD'de tüketici kredileri aralık 2020'de beklentilerin altında kaldı

 

Avrupa borsaları haftanın son gününü karışık kapattı

 

Piyasaların beklediği istihdam verisi açıklandı

 

Gün sonu satışlarıyla Borsa haftayı düşüşle tamamladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • EKRİST06 Şubat 2021 16:40

    ne güzel bir dünya değil mi.zenginler hep santaj yaparak devletlere sürekli para bastırıp en çok borsalardan parayı götürüyorlar.bunlar nasıl zengin oluyorlar asıl bu türlü ayak oyunlarından değilmi.bu fiyatların içindedir.