E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaWall Street teknoloji hisselerindeki kayıplarla düştü---

Wall Street teknoloji hisselerindeki kayıplarla düştü

Wall Street teknoloji hisselerindeki kayıplarla düştü
03 Mart 2021 - 00:44 borsagundem.com

Pazartesi günkü sert yükselişin ardından güne yatay seyirle başlayan endeksler, özellikle teknoloji hisselerindeki kayıplarla ekside kapanış yaptı

ABD borsaları günü düşüşle kapadı. 

Biden yönetiminin hazırladığı 1.9 trilyon dolarlık teşvik paketinin Temsilciler Meclisi'nde kabul edilmesinin ardından piyasaların gözü, bu hafta sonuna kadar tasarıyı oylayacak olan Senato'da. 

Dev teşvik paketinin yasalaşacağı tarihin yaklaşması ve aşılarla ilgili olumlu gelişmeleri ekonominin düzeleceği şeklinde yorumlayan Wall Street yatırımcıları, teknoloji hisseleri yerine materyal ve tüketici malzemeleri hisselerine yöneldi. Tesla ve Apple önderliğindeki teknoloji hisselerindeki kayıplar endekslerin günü düşüşle kapamasında büyük rol oynadı. 

Apple hisseleri yüzde 2, Tesla hisseleri de yüzde 4.45 değer kaybetti

KAPANIŞ PUANLARI

Dow Jones Sanayi Endeksi günü143.99 puan ve yüzde 0,46 oranında düşüşle 31.391,52 seviyesinde tamamladı. S&P 500 Endeksi ise 31.53 puan ve yüzde 0,81 oranında kayıpla 3.870,29 seviyesine geriledi. Nasdaq da, 230.04 puan ve yüzde 1,69 oranında düşüşle günü 13.358,79 puanda kapadı.

SAVUNMA ÜRETİM YASASI

Yeni tip korona virüs (Kovid-19) aşısına dair gelişmeler de piyasalar tarafından yakından takip edilirken, ABD Başkanı Joe Biden, ilaç üretim firması Merck & Co’nun hafta sonu acil kullanım onayı alan Johnson & Johnson'ın Kovid-19 aşısını üretmesi için kendisine özel sektörün üretimini yönlendirme hakkı veren Savunma Üretim Yasası'nı kullanacağını açıkladı. 

Biden: Mayıs sonuna kadar her Amerikalıya yetecek aşımız olacak

Ayrıca Biden, ABD'nin ülkedeki her yetişkinin mayıs ayı sonuna kadar aşılanması için yeterli miktarda Kovid-19 aşısına sahip olacağını bildirdi.

Avrupa borsaları İtalya hariç yükseldi

 

Borsada yatay kapanış

 

Bitcoin, SEC başkan adayı Gensler'in açıklamalarıyla düştü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)