E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaWall Street tahvil şokundan istihdam verisiyle çıktı---

Wall Street tahvil şokundan istihdam verisiyle çıktı

Wall Street tahvil şokundan istihdam verisiyle çıktı
06 Mart 2021 - 00:31 borsagundem.com

New York borsası, tahvil şoklarıyla geçirdiği sıkıntılı haftanın son işlem gününü, güçlü istihdam verisi sayesinde yükselişle kapadı

ABD borsaları, haftanın son işlem gününü, 3 ana endekste de yüzde 2 civarındaki yükselişlerle tamamladı. 

ABD'nin 10 yıllık tahvil faizlerindeki artışın neden olduğu endişelere rağmen, beklenenden güçlü gelen istihdam verisinin yarattığı ekonomik toparlanma iyimserliğinin etkisiyle endeksler pozitif bir seyir izledi.

ABD'de bugün açıklanan verilere göre, tarım dışı istihdam, şubatta 379 bin kişi artarak beklentileri geride bırakırken, işsizlik oranı yüzde 6,2'ye geriledi.

Ekonomide düzelme sinyali veren istihdamdaki yükselişle enflasyon endişeleri de arttı. 

TAHVİL FAİZLERİ %1.625'TEN GERİ DÖNDÜ

10 yıllık gösterge tahvil getirisinin istihdam raporunu takiben yüzde 1.625 ile bir yılın en yüksek seviyesine ulaşmasının ardından alıcıların devreye girmesiyle tahvil faizleri geri çekilerek yüzde 1.57'de günü tamamladı. 

KAPANIŞ PUANLARI

Dow Jones Sanayi Endeksi 572,16 puan ve yüzde 1,85 oranında artarak 31,496,3 ile günü tamamladı. S&P 500 Endeksi de 73,47 puan ve yüzde 1,95 oranında kazanarak 3.841,94'e yükseldi. Nasdaq Endeksi ise 196,68 puan ve yüzde 1,55 oranında ekleyerek günü 12,920,15 puanda kapadı. 

SENATO TEŞVİKLERİ HAFTA SONU OYLAYACAK

Yeni tip korona virüs (Kovid-19) salgının etkilerine yönelik 1,9 trilyon dolarlık ekonomik destek paketi de piyasaların odağındaki yerini korudu. Senato'nun perşembe günü gündemine gelen paketin görüşmelerine başlanırken, nihai oylamanın hafta sonu yapılması bekleniyor.

Cumhuriyetçiler, Kovid-19 salgınına karşı aşılamanın arttığı ve önlemlerin gevşemeye başladığı bir dönemde yüksek maliyeti nedeniyle tasarıya karşı çıkıyor.

ABD'de tarım dışı istihdam beklentileri aştı

 

Ekonomik iyileşme Biden'ın teşvik paketine tehdit mi

 

ABD'de dış ticaret açığı, öngörülerin üzerinde arttı

 

Avrupa borsaları tahvil faiziyle haftayı düşüşle kapattı

 

Borsa İstanbul haftayı pozitif tamamladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)